Jag har märkt på sistone att många av mina vänner men även folk jag följer socialt tar schemalagda pauser från facebook. 
Ett exempel är Nina Åkestam som som förra veckan skrev “Hejdå till facebook” i sin blogg hos Resumé. Anledningen är antingen för att se om de kan eller för att de tröttnat på den reklamdjungel som facebook blivit. 

Illa nog är reklamerna som påminner oss om kvinnlig skallighet eller Pampers som ber mig att vara med i deras nästa tävling. Jag har personligen inte tänkt skaffa barn på minst 5 år och har därför inget behov av en årsförbrukning av blöjor och mitt hår hade jag tänkt behålla längre än så, om inte ungen tar hand om det förstås. Vi är vana vid den sorts reklam vid det här laget. 

Nej det folk verkar fly från är den reklamen som vi skapar själva. Med andra ord är det för många memes och bilder på katten och afterwork-ölen, för att inte prata om företagstävlingarna vi sprider där priset är “En helt ny Ipad2”.
Varför jag stannar
Jag kan inte säga något annat än att jag håller med de som tillfälligt överger skeppet men jag stannar på grund av två orsaker:
  • Eventkalendern
  • Jobbsök genom sociala grupper
Jag jobbar idag som frilansskribent och är tidigt i min karriär och de events jag blir inbjuden till via facebook kan vara sådana som kan leda till nya uppdrag. De grupper jag är en del av på facebook kan ibland också leda till kortare projekt och så klart värdefulla och trevliga kontakter. 

I facebooks grupper träffar jag alltså nya kontakter och där postas jobb och roliga events. Jag kan inte hitta någon annan sida som har så aktiva och trevliga grupper. 
Man kan alltid ta upp argumentet LinkedIn som en motsvarande slagskämpe men jag kan bara säga att jag är med i grupper där och både aktiviteten och relevansen skriker med sin frånvaro.
LinkedIn är inte ett ställe där folk hänger och tills det ändras eller ni som läsare tipsar mig om en bättre portal så stannar jag nog kvar på Facebook och tolererar snacket om den första ölen på sommaren och den senaste löprundan.
När allt kommer kring är jag lång från perfekt själv och vem avgör egentligen om en statusuppdatering är intressant?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation