Idag vill jag tipsa er om något extra viktigt som jag själv sponsrar genom mitt egna företag. Den 15-20 februari kommer det att vara en välgörenhetsutställning till förmån för krisdrabbade barn och vuxna i Afrika.

Under dessa sex dagar kommer 50 procent av försäljningsintäkterna gå oavkortat till Läkare utan gränser och SOS barnbyar som försöker att hjälpa barn som lider av undernäring, kvinnor med svåra förlossningsskador och den stora mängd av kvinnor och män som lever med HIV i Burundi, Tchad och Swaziland.

Välgörenhetsutställning för krisdrabbade i Afrika

Konstutställningen börjar med en vernissage lördagen den 15 februari kl 11.00 där du kan gå runt och se på konstverken, träffa andra konstintresserade och även prata med konstnärerna. Under eftermiddagen bjuds det även på tilltugg och dryck. När jag skriver detta finns det fyra utställande konstnärer:

  • Ariana Ramhage – akvarell
  • Rebecca Lundh – olja och akryl på duk
  • Jonas Sanderman – fotokonst
  • Lisa Wigren – olja och akryl på duk samt grafik 
Denna konstutställning är möjlig tack vare initiativtagaren Susanne Wigholm som driver Art Delight Event & Marketing och samtidigt studerar. Susanne valde att ta detta som sitt företags första event efter att hon blivit inspirerad av årets medmänniska David Larsson, samt artikelserien och insamlingen “Kriserna vi glömde” som gjordes av Aftonbladet. 

Under flera veckors tid har Susanne jobbar hårt för att få tag i tillräckligt många sponsorer för att göra denna utställning möjlig. Allt från lokal, trycksaker, möbler, mat och dryck, pressmeddelande och emballage till sålda tavlor. Och det tycker jag är värt att uppmärksamma.

Så om du känner för att gå och se vackra konstverk nästa lördag rekommenderar jag att du går mot Första Långgatan 20 där du kan se och möjligtvis köpa ett konstverk som passar i ditt hus.

Om du vill läsa mer om Susanne, hennes sponsorer, eller utställande konstnärer eller kanske själv vill hjälpa kan du gå till Art Delight Event & Marketings facebook event. Där kan du också läsa mer om hur Läkare utan gränser och SOS barnbyar har förbättrat livskvalitén för många i Tchad, Burundi och Swaziland.

Dag: 15 – 20 februari (vernissage 15 februari kl 11.00)
Tid: Lördag – Söndag 11.00 – 15.00, Måndag – Torsdag 15-00 -19.00
Plats: Första Långgatan 20, Göteborg

Vi ses i veckan!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation