Tre saker som skapar ett bra mingel

Vad skapar ett bra mingel? Det är en fråga jag ställde mig när jag fick det senaste mailutskicket från “StartUp Bar”, och insåg att jag inte längre ville gå.

Det är intressant, då jag tidigare velat gå och även skrivit positivt om dem här på bloggen. Men senaste gången jag gick, ville jag nästan vända i dörren. Den känslan ligger kvar hos mig nu när jag ser deras nya inbjudan i min mailkorg. Så jag tänkte bryta ner den här känslan, för mig egen skull och även för er som letar efter bra mingel. Kanske finns det något att lära sig här?

Något att komma ihåg är att dessa tankar är att de inte ska tas som fakta, utan som mina subjektiva tankar.

 1. Minglet var överbefolkat
  Detta kan vara något positivt för skaparen av minglet. Men mindre tilltalande för mig som måste knö mig in bland folk jag inte känner än, och hitta en plats att stå.
 2. Lokalen kändes för liten
  Detta är ett problem som skulle kunna dela plats med punkt nummer 1. Men enligt mig var problemet formen på lokalen, snarare än storleken. Lokalen var formad som ett timglas med större ytor där fram och där bak, men tajt i mitten. Då baren låg i mitten fastnade många människor där, vilket gjorde att det blev svårt att röra sig runt i rummet. Den flytande köks-ön mitt emot baren försämrade också rörligheten, då den tillsammans med baren skapade en smal tunnel fylld med folk.

  Det är ett intressant fenomen egentligen; Varför stannar folk alltid upp på de tajta platserna i en lokal? Det händer på högskolor, i shoppingcenter och nu också barer. Finns det en studie på detta får någon gärna tipsa mig.

 3. Det var för mörkt/högljutt i rummet
  Att klaga på att det är mörkt i oktober/november kanske är som att klaga på sand på en sandstrand. Och olika sorters ljus används ofta för att skapa stämningen i en lokal. Så allt beror kanske på vilken stämning du försöker skapa. Men personligen gillar jag att prata med folk och det är lättare att göra i en ljusare lokal med snäppet lägre ljudvolym.

Inte min sorts mingel längre?

En annan anledningen till varför dessa sorters mingel inte längre passar kan också ligga hos mig. Jag kan mycket väl ha tröttnat på dessa mer sporadiska mingel. De där jag måste presentera mig själv och mitt företag för en ny person varje 5:e minut. Det är något jag har tänkt på och som jag kommer att utforska mer i ett senare inlägg.

Så vad är tre saker som skapar ett bra mingel?

Enkelt sagt så är det som gör ett mingel bra:

En luftig lokal

Tillräckligt med ljus

Behaglig ljudnivå

I alla fall ur lokalens perspektiv. Såklart är det svårt att veta hur en lokal beter sig innan man bokar den. Start Up Bar har förstås haft trevliga träffar. Min personliga favorit var när de träffades på Vallgatan 12, ovanför ett café.

På vallgatan hade de en mer öppen lokal med lägre ljudvolym som helt enkelt kändes ljusare. Så i slutändan handlar det nog om att välja rätt lokal. En som kan svälja en stor mängd personer men samtidigt hålla ljudvolymen på en behaglig nivå. Det är svårt, men enligt mig är det väl värt besväret.

Men vad tycker du skapar ett lyckat event? Och vad får dig att vilja vända i dörren? Skriv gärna en kommentar, så kan diskutera vidare i kommentarerna.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

En kommentar på “Tre saker som skapar ett bra mingel

 1. Mycket bra synpunkter! Jag håller med dig, många mingel har varit extremt påfrestande. Vi är många som faktiskt är trötta och/eller har ADHD och Asperger som inte orkar med en alltför stökig miljö. Det är helt OK med mycket folk, bra musik och roliga aktiviteter. Men det måste också finnas UTRYMME för paus, återhämtning och SAMTAL 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation