Startup monday - mina tankarFörra måndagen spenderade jag lite tid hos kontorshotellet E-Hive, för att testa “Startup monday”. Ett riktigt trevligt initiativ, där de varje måndag öppnar sina dörrar för alla som vill jobba där, utan kostnad. Här kommer mina tankar kring det:

Vänligt mottagen i dörren

När jag kom dit efter mitt morgonmöte blev jag vänligt mottagen av Peter Nordin, en av ägarna till hotellet. Han visade mig rätt till den stora lokalen där jag fick sitta och berättade lite för mig om konceptet och vad som fanns på plats vilket är:

  • Gratis wifi
  • Fri tillgång till kaffe och te (till och med te i lösvikt, ett extra plus för en stor tedrickare som jag)
  • El till datorn

Sedan bjöd han in mig till att äta lunch med dem senare under dagen. Samma dag som de har Startup mondays har de även “The lunchbox” som jag skrivit om tidigare. Där får alla som vill ta med sig sin lunch och äta den hos E-hive, tillsammans med andra egenföretagare. Ett trevligt sätt att skapa lite gemenskap under lunchen.

Vad är Startup monday?

Startup mondays är en plats att sätta upp din dator och jobba i några timmar. Perfekt för dig vill jobba mellan möten, men inte vill sätta dig på ett café. Detta är perfekt för mig som webbdesigner som bara behöver min dator och en fungerande internetanslutning. När jag var där var vi inte så många vid själva “sitta och jobba-delen”, men det är en av anledningarna varför jag skriver detta. Så att vi kan blir fler och E-hive fortsätter med denna riktiga bra idé.

När det blev lunch blev vi dock betydligt fler och det var trevligt att träffa många av de företagarna på hotellet.

Vad kan Startup monday bli?

Just nu är Startup mondays inte direkt ett nätverkstillfälle utan snarare en “hamn i stormen” för dig som vill jobba någonstans där du inte behöver beställa en kopp kaffe först. Du får se hur E-hive fungerar och träffa folk vid lunchen “Lunchbox” där du kan träffa olika företag varje gång.

Men om vi vill skapa ett nätverkstillfälle är det bara för dig att bjuda in dina vänner och komma själv, så blir det ett sådant. Desto fler som upptäcker att detta finns, desto mer nätverkande blir det, om ändå på en lugnare nivå. Vilket kan vara skönt på en måndag.

Vad ska jag göra för att få jobba på E-hive på måndagar?

Inget. För att jobba hos E-hive på måndagar behöver du bara gå dit. Det finns alltid någon där som släpper in dig och visar dig till salen där du kan sitta.

Tid: 9.00 – 17.00
Dag: Varje måndag
Plats: Entrepreneural Hive, Östra Larmgatan 16 (nära centralstationen)
Pris: Gratis!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation