Jag är inte grafiker. Så mycket vet vi. Men ibland skapar jag något grafiskt till bloggen då jag ändå gått min utbildning. Och det kan bli bra. Men det tar för lång tid och när jag är klar med ett blogginlägg kliar det i fingrarna att publicera. Jag vill alltså inte sitta länge med blogginläggets grafik.

Någon mer företagsbloggare som känner igen sig? Hur skapar man enkelt och snyggt en bildlayout till bloggen?

Canva – min grafiska hemlighet

skapa-snygga-bilder-på-canvaSen några månader tillbaka har mitt svar varit Canva.com. En gratistjänst som bland annat erbjuder:

  • Färdiga layouter kompletta med text och grafiska element,
  • Rätt mått för olika sociala medie-bilder som ex. facebooksidors coverfotos och inlägg.
  • Stort typsnitts- och grafisk bibliotek där du kan välja så gott som fritt.

Så det jag gör nu för tiden när jag är klar med ett inlägg är att:

  1. Öppna Canva,
  2. Hitta en layout jag gillar och anpassar den till mitt syfte.
  3. Dra in mina egna bilder (eller de jag hittat på Pixabay).
  4. Ändrar texten.
  5. Sparar ned bilden till min dator.

Jobba snabbt med färdigt material eller lär dig något nytt

Hos Canva finns det fullt med gratisbilder, typsnitt och layouter. Alla är inte gratis, för hur skulle då sidan gå runt? Men det finns så mycket gratis, att jag aldrig känt behovet att behöva betala. Webbplatsen har aldrig heller aldrig pushat mig i den riktningen. Därför känner jag att de är värdiga en liten push på min blogg.

Utöver alla färdiga layouter har Canva även en design-skola som skicka ut gratis-tips till din mail med nya idéer om hur du kan använda deras layouter och fonter. Perfekt för oss som ha lite hjälp i att skapa snygg grafik till vår blogg.

Det finns även färdiga layouter med rätt för dig som vill skriva ut din grafik. Det har jag själv aldrig använt men det fungerar nog lika väl det.

Så det var mitt andra bloggtips för egenföretagaren. Har du något tips på hur du får till snygg grafik i bloggen? Lämna gärna en kommentar och dela med dig, så hörs vi om en vecka!

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation