Kategoriarkiv: Nätverkande

Här kan du läsa mina allmänna tankar kring nätverkande som egenföretagande copywriter. Här skriver jag även om specifika affärsnätverk och vad jag tycker om dem.

Tre saker som skapar ett bra mingel

Vad skapar ett bra mingel? Det är en fråga jag ställde mig när jag fick det senaste mailutskicket från “StartUp Bar”, och insåg att jag inte längre ville gå.

Det är intressant, då jag tidigare velat gå och även skrivit positivt om dem här på bloggen. Men senaste gången jag gick, ville jag nästan vända i dörren. Den känslan ligger kvar hos mig nu när jag ser deras nya inbjudan i min mailkorg. Så jag tänkte bryta ner den här känslan, för mig egen skull och även för er som letar efter bra mingel. Kanske finns det något att lära sig här?

Något att komma ihåg är att dessa tankar är att de inte ska tas som fakta, utan som mina subjektiva tankar.

 1. Minglet var överbefolkat
  Detta kan vara något positivt för skaparen av minglet. Men mindre tilltalande för mig som måste knö mig in bland folk jag inte känner än, och hitta en plats att stå.
 2. Lokalen kändes för liten
  Detta är ett problem som skulle kunna dela plats med punkt nummer 1. Men enligt mig var problemet formen på lokalen, snarare än storleken. Lokalen var formad som ett timglas med större ytor där fram och där bak, men tajt i mitten. Då baren låg i mitten fastnade många människor där, vilket gjorde att det blev svårt att röra sig runt i rummet. Den flytande köks-ön mitt emot baren försämrade också rörligheten, då den tillsammans med baren skapade en smal tunnel fylld med folk.

  Det är ett intressant fenomen egentligen; Varför stannar folk alltid upp på de tajta platserna i en lokal? Det händer på högskolor, i shoppingcenter och nu också barer. Finns det en studie på detta får någon gärna tipsa mig.

 3. Det var för mörkt/högljutt i rummet
  Att klaga på att det är mörkt i oktober/november kanske är som att klaga på sand på en sandstrand. Och olika sorters ljus används ofta för att skapa stämningen i en lokal. Så allt beror kanske på vilken stämning du försöker skapa. Men personligen gillar jag att prata med folk och det är lättare att göra i en ljusare lokal med snäppet lägre ljudvolym.

Inte min sorts mingel längre?

En annan anledningen till varför dessa sorters mingel inte längre passar kan också ligga hos mig. Jag kan mycket väl ha tröttnat på dessa mer sporadiska mingel. De där jag måste presentera mig själv och mitt företag för en ny person varje 5:e minut. Det är något jag har tänkt på och som jag kommer att utforska mer i ett senare inlägg.

Så vad är tre saker som skapar ett bra mingel?

Enkelt sagt så är det som gör ett mingel bra:

En luftig lokal

Tillräckligt med ljus

Behaglig ljudnivå

I alla fall ur lokalens perspektiv. Såklart är det svårt att veta hur en lokal beter sig innan man bokar den. Start Up Bar har förstås haft trevliga träffar. Min personliga favorit var när de träffades på Vallgatan 12, ovanför ett café.

På vallgatan hade de en mer öppen lokal med lägre ljudvolym som helt enkelt kändes ljusare. Så i slutändan handlar det nog om att välja rätt lokal. En som kan svälja en stor mängd personer men samtidigt hålla ljudvolymen på en behaglig nivå. Det är svårt, men enligt mig är det väl värt besväret.

Men vad tycker du skapar ett lyckat event? Och vad får dig att vilja vända i dörren? Skriv gärna en kommentar, så kan diskutera vidare i kommentarerna.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

nytt nätverk från qoola qvinnorDen 25 februari bjuder Siv Thuresdotter, skaparen av nätverket Qoola Qvinnor, in till afterwork för hennes nya satsning “Nya småföretagsnätverket“. Detta kan bli ett första tillfälle att undersöka Sivs nästa nätverk, för både män och kvinnor i alla yrkesgrupper.

Gratis afterwork på avenyn

För att testa på detta nya nätverk bjuder Siv in till en gratis afterwork på avenyn, där du kan ställa dina frågor, men även träffa och nätverka med andra företagare. Som det står skrivet i eventet så kommer AWn bjuda på öppen bar och förmånliga afterwork-priser på mat och dryck fram till kl 18.00.

För dig som kanske kan vara intresserad av ett nytt nätverk kan jag också meddela att medlemskapet kommer att vara gratis fram till den 12/12 2016.

Första tankar om Nya småföretagsnätverket

Hittills vet vi inte så mycket om detta nätverk, men då det är Siv som håller i det så tror jag att vi ändå kan förvänta oss en viss kvalitet tack vare hennes erfarenhet inom området. Som medlem i hennes nuvarande nätverk Qoola Qvinnor kan jag säga att hon är en aktiv ledare som väl sköter om sitt nätverk.

Att gå på en afterwork kan därför vara ett bra första steg för att undersöka hennes nya nätverk. Men jag väntar även nyfiket på de mer dagliga och strukturerade nätverkseventen innan jag kan börja skapa mig en åsikt.

Att ta in en större variation av personer i detta nätverk tycker jag är en smart och nödvändig utveckling och jag ser fram emot att se hur/om det kommer påverka dynamiken och möjligtvis även aktiviteterna i nätverket.

Men som det ser ut nu så säger jag att om du har tid gå. Det låter som en trevlig afterwork från en kvinna jag vet är aktiv, professionell och tacksam att ha att göra med. Så om du letar efter något att göra torsdagen den 25 februari, anmäl dig via simple signup, då det är obligatorisk anmälning där. Även om eventet självt är gratis.

Dag: Torsdag 25/2
Tid: 17.00
Plats: Du får information via mail när du anmält dig via simple signup

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Nätverka med göteborgsmingletNär jag tittar tillbaka över mitt senaste år som företagare så står en av mina kontakter ut från resten. Han är trevlig, hör av sig med jämna mellanrum och är genuint intresserad av mitt företag.

Hans bransch gränsar till min och kan därför rekommendera mig till sina kunder när jag behövs. Vad vill jag säga med detta? Jo, jag träffade honom på Göteborgsminglet.
Nu är det dags för nästa mingel den 4/2.

Två och en halv timma av rent nätverkande

För dig som uppskattar konkret, effektivt och trevligt nätverkande vill jag pusha tipsa om Göteborgsminglet. Ett tillfälle då alla är ute efter samma sak. Att träffa nya värdefulla kontakter.

Göteborgsminglet är ett event som händer ca två gånger om året. Under två och en halv timmas tid har du som företagare chansen att nätverka med hundratals möjliga kontakter och kunder.

Jag har tidigare beskrivit eventet som “ett sätt att nätverka för hela året” och det står jag fortfarande fast vid. Om du vill läsa mer detaljerad information om eventet har jag skrivit om det två gånger innan.

Vem vill du kontakta på Göteborgsminglet?
Mingla effektivt på Göteborgsminglet

Din A4 sida – ett stort effektivt visitkort

På Göteborgsminglet är det också enklare att se vilka kontakter som skulle kunna passa dig tack vare de A4-papper du fyller i vid ingången. Här skriver du kort information om ditt företag som gör det enklare för andra att se din potential.

Nytt för i år är dock att du som vill kan ta med dig en egen lapp, om du vill vara extra förberedd. De frågor du gärna får svara på är:

Namn:

Företag:

Nytta med det jag gör:

Söker idag:

Så varför inte skriva din egna lapp och stå ut från myllret?

Vad händer under Göteborgsminglet denna gång?

Göteborgsminglet äger denna gång rum hos Trädgår’n i Göteborg den 4/2 mellan 7.30 – 10.00. Morgonen börjar med kl 8.00 med mingelskola med Ola Serneke, årets mest företagsamma följt av Harald Treutiger, årets KAL och hedersminglare. Här kan du som vill lära dig om nya mingeltips, att bygga upp hållbara relationer och möten som gör intryck.

Sedan är det fritt fram att mingla med alla hundratals företagare på plats. Glöm inte heller de företagare som ställer ut, många kommer lotta ut fina priser som hotellvistelser och kaffemaskiner.

Första 100 som kommer till eventet kommer även få ett gratis exemplar av boken “Nätverksguiden” av Johny Alm. Frukost ingår såklart fortfarande i priset, för utan den där koppen kaffe plus den obligatoriska frallan är vi alla inte värda mycket för världen på morgonen.

Hoppas jag ser dig där!

Dag: Torsdag 4/2
Tid: 07.30 – 10.00
Plats: Trädgår’n Göteborg
Pris: 220 kr exkl. moms (frukost ingår)
Anmälan: Göteborgsmingel.se

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Föreslå ett datum och få ditt möte - working with teaNu ska jag ge dig mitt bästa nätverkstips på länge. När du vill få ett möte med en ny kontakt, föreslå ett datum direkt när du mailar eller ringer. Det ger din kontakt något konkret att svara på och snabbar upp processen till att du får ditt möte.

Utan ett konkret förslag kanske du får ett “ja” men inte mycket mer för din kontakt kanske är upptagen. Så varför lägga tyngden på dem att hitta en tid? Föreslå en så tar kontroll över situationen och gör livet enklare för din nya kontakt.

Kanske bäst att föreslå 1 – 2 olika datum, så att din nya kontakt kan välja, men du förstår idén. Föreslå ett datum direkt, tjäna in tiden, och få ditt möte snabbare. Din nya kontakt kommer att uppskatta att du tog initiativet.

Att föreslå ett mysigt fik skadar inte heller. Jag brukar föreslå Berzeliis Choklad på Korsgatan i Göteborg. Bästa varma chokladen i Göteborg. Vad kan vara bättre än det i vinterkylan?

Så det här var mitt nätverkstips för denna söndagen. Vad du tycker du? Har några egna “Quick fixes” att dela med dig av? Skriv en kommentar vettja

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Att lägga små gratis nätverksträffar under lunchtimman blir mer och mer populärt. Och de tackar vi egenföretagare för. Vi äter alla lunch, så varför inte äta tillsammans?

Härnäst ut är Entrepreurial Hive som nu börjar med “The lunchbox – Gratis Nätverkslunch i Göteborg för företagare och startups“.

Vad är “The lunchbox”?

The lunchbox - gratis nätverkslunch för egenföretagarenThe Lunchbox är precis som det låter. Varje måndag kan du ta med din lunch till kontorshotellet Entrepreneurial Hive mellan kl 12.00 – 13.00. Träffen är gratis, men ta med din egen lunch. Runt om kring E-hive finns många goda take-out restauranger för dig som vi köpa din lunch.

Träffen är öppen för alla, oavsett om du är en företagare eller funderar på att starta. Under lunchträffen får du även 45 sekunder på dig att presentera dig själv och berätta vad du sysslar/vill syssla med i ditt företag. Sedan är det fritt mingel i en timma med alla Göteborgs företagare och deras luncher.

Varje träff kan även ha korta föreläsningar i aktuella ämnen för dig som är intresserad. För att gå krävs ingen officiell föranmälan men klicka gärna “kommer” i veckans upplagda facebook-event.

Nästa tillfälle är imorgon måndag, så klicka dig in på eventet, ta med din lunch på ett kravlöst mingel, så kanske vi ses där!

Dag: Måndagar (Varje måndag)
Tid: 12.00 – 13.00
Plats: Entrepreneural Hive, Östra Larmgatan 16 (nära centralstationen)
Pris: Gratis!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail