Kategoriarkiv: Kommunikation

Här samlar jag inlägg som handlar om kommunikation när man nätverkar, både offline och online.

På sista tiden har jag suttit och funderat på vad jag gillar och vad jag inte gillar med att vara egenföretagare. Och det jag kom fram till var att jag ogillar att jobba ensam. Så jag bestämde mig för att börja fixa det.

Att träffas och jobba tillsammans

Våga-vägra-att-jobba-ensamJag är en social person men på något sätt har jag glömt att jag inte måste välja bort det när jag arbetar. Så för att förbättra situationen har jag i två veckor frågat efter sällskap.

Jag har jobbat tillsammans med vänner ute på fik, restauranger, hotell eller vid deras kontor.

Detta har fått mig att må bra och har även fungerat som en påminnelse att vi inte måste jobba på samma projekt för att jobba tillsammans. Det är bara trevligt med sällskapet.

Mina vänner inspirerar och hjälper mig

Dessutom så kan man inspirera varandra och bäst av allt, be om råd om man skulle köra fast. Ett nytt perspektiv är så värdefullt i en sådan situation.

Så det är tanken jag vill dela med mig av denna söndag; Att vägra jobba ensam om man inte vill. Om jag frågor i tid är det nästan alltid någon som vill mötas upp, ta en kopp te och sedan börja jobba.

Så om du vill träffas och jobba i veckan, så hör gärna av dig, så kan vi träffas på ett trevligt fik!

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Ibland känns det riktigt trevligt att få en boost. Att få det bekräftat, att det jag lägger tid på varje vecka faktiskt når ut till folk och kanske gör lite skillnad. Sen jag startade denna blogg har jag fått positiv feedback med jämna mellanrum. Och jag vill tacka alla er som någonsin sagt: “Åh är det din blogg, den läser jag varje vecka“. Det värmer mer än ni tror.

[Edit, du kan nu läsa och ladda ner hela reportaget från Göteborgsposten här]

Intervjuad av Lotta Hohner från Göteborgsposten

intervju-med-göteborgsposten

Idag blev jag intervjuad av Lotta Hohner från Göteborgsposten. Lotta ringde mig i  tisdags och berättade att hon ofta är inne på min blogg när hon letar efter events att gå på. Och att det tillslut gick upp för henne att intervjua mig om min blogg och nätverkande i Göteborg.

Det var otroligt kul att bli intervjuad av Lotta, att svara på hennes frågor och känna att jag faktiskt hade något att säga om dem alla. Kunskaperna och mitt eget tyckande om nätverkande i Göteborg kom spontant fram och jag behövde sällan tänka efter för att ge henne ett bra svar.

Frågorna inkluderade bland annat hur jag nätverkar idag, hur jag började och tips till nya blyga egenföretagare. Vi pratade även om vilka trender jag såg hos affärsnätverkens events och vad man bör tänka på när man nätverkar och väljer medlemsnätverk. Mer än så minns jag inte nu då intervjun fortfarande snurrar i mitt huvud.

Under intervjun blev jag även fotad för bilder till reportaget. Det ska bli kul (nervöst) att se hur bilderna blir. Reportaget ska publiceras i Göteborgspostens ekonomibilaga preliminärt den 11 maj, så håll utkik!

Det var allt för mig idag, så ha en fin helg så syns vi i veckan!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

http://annalerneryd.se/blogghjalp/Att nätverka är alltid en bra idé. Speciellt om du är en ny företagare som försöker skapa en ny kontakt- och kundkrets. Att nätverka mycket i början är också ett bra sätt att avgöra var din kundgrupp finns, och var du bör lägga din tid.

Men när du hittat var du och ditt företag passar är det okej att så sakta dra ner på och strömlinjeforma ditt nätverkande.

Att börja strömlinjeforma mitt nätverkande

Det är vad jag försöker göra nu. Som frilansande copywriter har jag nu varit igång i lite över ett år. Och jag har under året gått på så många events och affärsnätverk att jag ville fylla en hel blogg.

Nu vill jag försöka att smalna av vilka nätverksevent jag går på. Detta för att nätverkande trots sina många positiva egenskaper tar mycket tid och inte är gratis varken i utgifter eller vår egna tid. Men oroa er inte, bloggen kommer inte att försvinna.

Vad jag väljer att ta bort

Jag jobbar fortfarande på att helt definiera min kundgrupp, så helt lätt att smalna av mitt nätverkande blir det inte. Men för att börja någonstans tänker jag dra ned på att gästa affärsnätverk där jag inte är medlem. Men också fokusera på de affärsnätverk som erbjuder mindre möten. Båda valen är för att kunna lära känna folk bättre. Att medlemmarna ska ha kontakt med min kundgrupp är givet.

Att välja affärsnätverk

För en vecka sedan valde jag att gå med i Qoola Qvinnor då jag vill fokusera på att skapa längre relationer och vänskaper med andra företagare. Jag valde Qoola Qvinnor efter några veckors funderande tack vare en av deras luncher där blev mottagen med värme, glädje och intresse för mitt företagande.

Jag gick ifrån lunchen med flera nya bekantskaper, visitkort och en förfrågan om jag kunde hjälpa en medlem att skapa en framtida blogg och hemsida. Och i efterhand blev även det en trevlig fika som jag tror kan bli en givande kund, då jag vill jobba mer med att hjälpa företagare att starta och sköta sina bloggar.

Välj mer än ett nätverk

Jag tycker fortfarande att det är en bra idé att vara medlem i mer än ett nätverk. Det är hela “Lägg inte alla ägg i samma korg“-argumentet. Och se till att dina olika nätverk fyller olika funktioner i ditt företagande.

Så vad vill jag säga med det här inlägget? Bara att det är viktigt att ibland ta ett steg tillbaka när det gäller nätverkande. Och att komma ihåg att det är okej att inte gå på allt. Som en vän till mig sa: Vad är det du vill få ut av det?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tisdagen den 1 april är det frukostseminarium hos Rabash.  Jag gillar dessa frukostar av två anledningar; det är ett lite mindre event och jag lär mig alltid något nytt.
Här fyller vi inte en föreläsningssal utan bara köket/hallen hos Rabash. Vilket alltid känns lite mysigare.

Få svar på frågan: Vad är rätt innehåll egentligen?

frukostseminarium-rabash

Med rubriken “Innehåll för hjärta och hjärna” handlar frukosten om att välja och skapa “rätt innehåll” till våra kunder.
Men vad är då rätt innehåll? En fråga jag tror vi alla ställt oss någon gång. Och kanske kan få svar på under frukosten.

Under frukosten får vi lyssna till Daniel Ehlersson berätta om några exempel, lärdomar och konkreta tips för hur vi kan tänka när vi skapar vårt innehåll. Som skribent för webben tar jag varje chans att höra hur andra jobbar med innehåll och vad jag kan lära mig.

Daniel Ehlersson kommer även gå in på varför vi ska avstå från att lägga upp texter som är tänkta för utskrift i digital form. Och hur Content marketing-boomen kan vara något dåligt? Här är jag nyfiken.

Idag driver Daniel Ehlersson Innehållsbyrån Dagny och det ska bli kul att träffa honom. Om du vill gå på frukosten, anmäl dig snarast då lokalen är liten och därför platserna få.

Dag: Tisdag 1/4
Tid: 07:30 – 09:00
Plats: Rabash, Norra Allégatan 1, Göteborg

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail