Att skriva texten till den här bloggen är sällan det knepiga, då jag jobbar som skribent och tycker det är roligt. Det knepiga kommer när det är dags att hitta en bild eller skapa en bildlayout som passar inlägget och ser bra ut. Om ni andra företagsbloggare där ute håller med mig, fortsätt läsa så har jag några tips!

Att hitta fint bildmaterial på en budget

Hitta-fina-bilder-till-bloggenMånga av oss som är egenföretagare bloggar idag för att dela med oss av vår kunskap och för att hålla våra webbplatser levande. Om du tycker som jag (och det gissar jag att du gör då du har fortsatt läsa) att det svåra i bloggande är att hitta eller skapa en bild som ser både snygg och professionell, så ut vill jag tipsa om några bildsajter som kan göra ditt bloggande enklare:

  • Pixabay.com
  • Photorack.net
  • Publicdomainpictures.net

Pixabay; min personliga favorit

När jag saknar en bild till ett nyskrivet blogginlägg går jag direkt till Pixabay. Jag har genom tiderna använt många webbplatser som erbjuder gratisbilder. Men kvalitén har ju då också sviktat. Man får ju vad man betalar för eller hur? Dessa tre jag nämnt verkar hålla en hög kvalitet för sina gratisbilder men min personliga favorit är Pixabay.

Visst finns där betalbilder, första raden på varje sökning är från Shutterstock, men där finns också många guldkorn. Bilder som kan användas rakt av eller redigeras och användas tillsammans med färdiga layouter med mitt nästa gratistips för den bloggande företagaren. Läs vidare om det nästa vecka!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

En kommentar på “Hitta fina gratisbilder till din blogg

  1. Flickr har en fin mängd creative commons bilder som går att finna via sökfunktionen och sedan välja cc som license.
    Notera vilken cc license det är då kraven för att använda bilderna kan variera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation