Denna söndagen riktar jag in mig på den nördiga tjejen i oss alla. Sorry killar, men ni kan fortfarande gå på Social media club den 31e som ni kan läsa mer om i ett tidigare inlägg. Den 29e januari bjuder Geek Girl in oss alla till Rabash för en kvällsträff med fokus fika och film.

Sharelek, fika och film med Geekgirl

På onsdag kan du komma till Rabash för att diskutera film ur olika perspektiv, lyssna till inspirerande föreläsningar och mingla med alla Geek Girls. Under kvällen bjuds det även på fika så att du som kommer direkt från jobbet kan få något gott i magen. Du behöver inte vara medlem men du måste anmäla dig i förväg och gör det snabbt då det endast finns 30 platser. Under kvällen blir det två föreläsningar med Julia Holmblad och Maria Gustafsson.


Motion graphics: Den gömda världen ibland oss

Här kommer Julia Holmblad, geekgirl och motion graphics designer utbildad på Hyper Island prata om sin passion inom filmskapande, motion graphics. På Geek girls egna inbjudan har Julia skrivit:

“Jag kommer att prata om motion graphics. Vad det är och att det finns runt omkring oss hela tiden utan att vi tänker på det. Varför jag älskar branschen och vad som är så bra med motion grahics. Och hur detta har kommit att bli en stor del av vår kommunikation på nätet. Jag kallar föreläsningen ”Den gömda världen ibland oss” för motion graphics finns överallt och är så integrerad.”

Vad gör kvinnor i filmerna egentligen?

Maria Gustafsson, Geek Girl och kommunikationsstrateg föreläser och diskuterar sedan hur kvinnor representeras i modern film: 

“År 2014 behöver vi fortfarande lägga energi på att diskutera jämställdhet i såväl vardagslivet som på filmduken. När vi träffas kommer vi att diskutera frågan Vad gör kvinnorna i filmerna egentligen? utifrån några praktiska exempel. Och om ett test som Bechdeltestet kan göra någon nytta för framtidens jämställdhet på vita duken.Eller ska vi göra som vissa filmkritiker anser, låta filmkonsten vara ifred?”

Detta är en kväll jag personligen ser fram emot då jag känner båda föreläsarna och men inte sett dem föreläsa innan. Plus intressanta ämnen, jag skulle gärna lära mig lite mer om motion graphics.

Anmälan: Kostnad 70 kr (för fika och lokal) Anmäl dig här via Simple signup
Datum: Onsdag 29/1
Tid: 18.00 – 21.00
Plats: Rabash på Norra Allégatan 1, i Pustervikshuset, hållplats Järntorget.

Det var det tjejer och de killar som läste ändå hit. Vi ses i veckan!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation