Kategoriarkiv: Workshop

Här kan du hitta de workshops som jag tipsar om. Alltså de tillfällen där du praktisk kan prova på olika aktiviteter tillsammans med andra personer.

Vad sägs om 20 minuter i månaden som bara handlar om dig? Där du är omgiven av andra egenföretagare som har som enda uppgift att svara på dina frågor och diskutera din affärsidé.

Kreativa samtal. Bollplank när det är som bäst

Mitt tips denna vecka är Kreativa Samtal; Bollplank när det är som bäst från tids- och hälsocoachen Dorotea Petterson. Vid varje möte får du tid att diskutera tankar, nya idéer eller frågor om ditt företag. På onsdag kan du prova gratis vad som sedan kan bli en regelbunden gruppträff med fem andra företagare.
Syftet med varje möte kommer att vara att:
  • Utveckla idéer till att bli aktiva projekt
  • Hjälpa varandra att utveckla sin kreativitet
  • Ge stöd och lyfta varandra
  • Skapa ett gemensamt och regelbundet bollplank

Hur går mötet till?

Varje träff börjar med fika och kaka. Dorotea startar sedan mötet med en kort inspirationsföreläsning. Sedan är det dags för laget runt där du kan diskutera ditt företag och få svar på dina frågor. Därefter avslutas mötet med reflektioner kring samtalen. Du anmäler dig via dorro coachings facebookevent och simple signup som finns i eventet. Hoppas vi ses där.
Dag: Onsdag 12/3
Tid: 9.00 – 12.00
Plats: Brofyndsgatan 59, Västra Frölunda

Varför jag vill tipsa er

Jag ville tipsa er då jag själv har haft många bollplank genom åren genom kollegor och affärsnätverk. Och det har alltid känts så bra att få prata ut och ännu bättre om jag fått ett råd redo att användas.
Att ha ett bollplank är värdefullt för mig som frilansande copywriter i Göteborg. Och jag gillar tanken på att någon vill göra det till ett regelbundet och uppstyrt inslag i min vardag.
Det var mitt tips denna söndag. Följ Working with Tea’s facebooksida för tips under veckan!
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Så nu är det söndag igen. Hoppas ni alla hade en trevlig fredag och en skön lördag. Själv spenderade jag gårdagen med en nära vän och lagade Kyckling Tikka Masala och Cake Pops till efterrätt. Men nu är det söndag och jag vill tipsa er om en kväll för att diskutera och bättre förstå personer från andra kulturer.

Dags att diskutera Interkulturell kommunikation

När jag läste om denna workshop tyckte jag direkt att den var värd ett extra tips i bloggen. Den 23 januari bjuder Patrick Gruczkun, samordnare för Anna Lindh-stiftelsen in till en gratis kväll om möten, missförstånd och vägar till samarbeten mellan olika kulturer.

Vi har så lätt idag att dela in oss i “vi” och “dem”, i “rätt” och “fel” att en kväll för att tänka i andra banor och lära oss att vara lite mer flexibla låter som en bra idé. Som det skrivs i eventet är det helt möjligt att stå stadigt i sin egen identitet och samtidigt kommunicera med andra som utmanar vårt värdesystem och hantera meningsskiljaktigheter utan att tappa respekt för varandra.

Du som kommer får vara med om en interaktiv kväll fylld med kortare modellpresentationer som blandas med övningar och samtal. Hela kvällen handlar om att utforska “det andra perspektivet” hos människor från andra delar av världen och jag tycker det låter intressant.

Kvällen är kostnadsfri och arrangeras med hjälp av Anna Lindh-stiftelsen, Världskulturmuseet och Centrum för konflikthantering.

Enligt facebookeventet ber de alla intresserade att anmäla sig till: patrick.gruczkun@varldskulturmuseerna.se

Dag: Torsdag 23/1
Tid: 17.00 – 19.30
Plats: Världsmuseet, Södra vägen 52

Det var mitt tips för veckan, men håll koll på bloggens facebooksida då det nog kommer att komma fler tips under veckan!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail