Kategoriarkiv: Lunchmöte

Här kan du få tips på lunchmöten som anordnas i Göteborg av olika affärsnätverk och andra organisationer som riktar in sig på att nätverka och hjälpa egenföretagare.

Nu var det väldigt länge sedan som jag gick på en Social media club-lunch. Livet har väl helt enkelt kommit i vägen. Men lunchen den 7 april kommer jag inte missa.

Denna fredagen kommer vi prata om “fake news” på Entrepreneurial Hive och hur vi kan bli bättre på källkritik.

Fake news dags för källkritik

Med Trump i Vita huset kan vi inte längre sitta och titta andra hållet när det kommer till felaktiga eller helt enkelt påhittade nyheter eller fakta som dyker upp i vår vardag.

När den “mäktigaste mannen i världen” rakt av hittar på sina egna nyheter och sprider dem som “alternative facts” är det nu viktigaste än någonsin att vi omfamnar vår inre källkritiker.

Svart på vitt betyder inte längre sanning

Till och med Facebook har nu tagit fram ett sätt att tagga nyheter som “falska”. Men oavsett deras åtgärder ligger det slutgiltiga ansvaret hos oss. Svart på vitt har inte betytt sanning på många år nu och här skulle jag kunna skriva om flera exempel från Mr Trump själv, känner direkt hur det börjar kliar i fingrarna.

Men om jag skulle skriva ned allt som den mannen rakt av har ljugit om under sin korta presidenttid, allt från den stora höjningen av vålds- och terrorbrott i Sverige eller till att säga att 3-5 miljoner av populärrösterna på Hillary i det amerikanska valet var illegala, så skulle det bli en så lång lista att vi skulle ha glömt av början innan vi kom till slutet.

Så jag säger bara så här; Om du är intresserad av att diskutera källkritik, anmäl dig till aprils Sociala media club hos kontorshotellet Entrepreneurial Hive så träffas vi där för en intressant diskussion och en trevlig lunch.

Dag: Fredag 7 april
Tid: 11.30 – 13.03
Plats: Entrepreneurial Hive, Östra larmgatan 16
Pris: 125 kr för lunch
Anmäl dig via: Smc gbg Facebook

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Startup monday - mina tankarFörra måndagen spenderade jag lite tid hos kontorshotellet E-Hive, för att testa “Startup monday”. Ett riktigt trevligt initiativ, där de varje måndag öppnar sina dörrar för alla som vill jobba där, utan kostnad. Här kommer mina tankar kring det:

Vänligt mottagen i dörren

När jag kom dit efter mitt morgonmöte blev jag vänligt mottagen av Peter Nordin, en av ägarna till hotellet. Han visade mig rätt till den stora lokalen där jag fick sitta och berättade lite för mig om konceptet och vad som fanns på plats vilket är:

  • Gratis wifi
  • Fri tillgång till kaffe och te (till och med te i lösvikt, ett extra plus för en stor tedrickare som jag)
  • El till datorn

Sedan bjöd han in mig till att äta lunch med dem senare under dagen. Samma dag som de har Startup mondays har de även “The lunchbox” som jag skrivit om tidigare. Där får alla som vill ta med sig sin lunch och äta den hos E-hive, tillsammans med andra egenföretagare. Ett trevligt sätt att skapa lite gemenskap under lunchen.

Vad är Startup monday?

Startup mondays är en plats att sätta upp din dator och jobba i några timmar. Perfekt för dig vill jobba mellan möten, men inte vill sätta dig på ett café. Detta är perfekt för mig som webbdesigner som bara behöver min dator och en fungerande internetanslutning. När jag var där var vi inte så många vid själva “sitta och jobba-delen”, men det är en av anledningarna varför jag skriver detta. Så att vi kan blir fler och E-hive fortsätter med denna riktiga bra idé.

När det blev lunch blev vi dock betydligt fler och det var trevligt att träffa många av de företagarna på hotellet.

Vad kan Startup monday bli?

Just nu är Startup mondays inte direkt ett nätverkstillfälle utan snarare en “hamn i stormen” för dig som vill jobba någonstans där du inte behöver beställa en kopp kaffe först. Du får se hur E-hive fungerar och träffa folk vid lunchen “Lunchbox” där du kan träffa olika företag varje gång.

Men om vi vill skapa ett nätverkstillfälle är det bara för dig att bjuda in dina vänner och komma själv, så blir det ett sådant. Desto fler som upptäcker att detta finns, desto mer nätverkande blir det, om ändå på en lugnare nivå. Vilket kan vara skönt på en måndag.

Vad ska jag göra för att få jobba på E-hive på måndagar?

Inget. För att jobba hos E-hive på måndagar behöver du bara gå dit. Det finns alltid någon där som släpper in dig och visar dig till salen där du kan sitta.

Tid: 9.00 – 17.00
Dag: Varje måndag
Plats: Entrepreneural Hive, Östra Larmgatan 16 (nära centralstationen)
Pris: Gratis!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Entreprenörslunch

Ett kort inlägg idag för att berätta om en “Entreprenörslunch” nu på torsdag. Förra veckan blev jag tipsad av en vän om denna lunch. Allt du betalar är din egen mat och eventet är öppet för alla.

Detta är enligt min vetskap andra gången denna lunch blir av, och enligt min vän hade hon riktigt kul sist och träffade många nya intressanta människor.

Vem anordnar Entreprenörslunch?

Denna lunch anordnar av “Det entreprenöriella Göteborg” en facebookgrupp, öppen för alla. Själva beskriver de gruppen som:

Den här gruppen är till för alla som brinner för ett mer entreprenöriellt Göteborg! Aktörer, entreprenörer, kreatörer, forskare, politiker, investerare, unga, äldre, ja alla som vill bidra och utbyta erfarenheter och idéer.

Lunchen kommer äga rum på Världskultursmuséet, kl 11.30 och är igen öppen för alla som vill gå. Så om du letar efter ett ställe att luncha, varför inte bland andra glada företagare?
Hoppas jag ser dig där, kom gärna och hälsa på dig. Jag heter Anna Lerneryd och driver själv Copy & Kod där jag skapar användarvänliga hemsidor och textmaterial till glada, engagerade företagare.

Har du frågor om lunchen, ställ dem på eventets facebooksida.

Dag: Torsdag 14/4 (Nu på torsdag)
Tid: 11.30
Plats: Världskulturmuséet, Korsvägen, Södra vägen 54, 412 54 Göteborg.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Nu är det dags för julavslutning för Social media club. Lunch som vanligt, men som en fin gest bjuder kontorshotellet E-hive på glögg och en extra lång lunch fram till kl 15.00. Mysigt för de som vill njuta av lite extra trevligt sällskap på fredagseftermiddagen.

Julavslutning hos social media club

Sista gången som Maria Gustafsson arrangerar

Lunchens tema blir denna gång “Spaningar och trender kring att leva med tekniken i fickan i vår digitala tid.” Som vanligt äter vi medan vi diskuterar och tar sedan upp våra punkter så att andra kan höra, både i rummet och över nätet.

Men på fredag blir det sista gången som Maria Gustafsson kommer att arrangera lunchen. Social media club Göteborg startades av Carl Johan Magnusson men Maria var med redan från starten, och tog över lunchen i mars 2011.

Under 2016 kommer istället Peter Nordin från E-hive att ta över klubben. Och även om vi vet att Peter kommer göra ett riktigt bra jobb, så tackar jag personligen Maria för tiden och säger att jag kommer sakna henne vid micken.

Detta var en av de första nätverksträffarna jag gick på som nybliven företagare, och förutom att den var lätt att hitta och förstå syftet, så var alla på plats så välkomnande och Maria mest av alla.

Men hon försvinner ju ingenstans, utan tar antagligen tag i nya utmaningar, som Maria alltid gör, så tack så länge Maria.

Men jag är ny och vet inte vad Social media club är?

Upplägget är enkelt. För att gå på träffen så går du in på Social media clubs facebookevent och klickar först på “kommer”. Sedan för att din anmälan ska räknas gör du din matbeställning i appen “Silent order”. Detta räknas som din plats och lunchen ligger i pris mellan 80 – 125 kr. Du kan välja mellan kött, fisk och vegetarisk linsgryta. Exakt vilka rätter som finns syns i appen samma vecka som träffen, så de finns att skåda där nu.

Exakt de frågor som du kommer att få diskutera kan du också läsa på facebookseventet för social media club.

Hoppas du kommer, och du som gått tidigare, skriv gärna hur länge och vad ditt favoritämne har varit hittills?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Att lägga små gratis nätverksträffar under lunchtimman blir mer och mer populärt. Och de tackar vi egenföretagare för. Vi äter alla lunch, så varför inte äta tillsammans?

Härnäst ut är Entrepreurial Hive som nu börjar med “The lunchbox – Gratis Nätverkslunch i Göteborg för företagare och startups“.

Vad är “The lunchbox”?

The lunchbox - gratis nätverkslunch för egenföretagarenThe Lunchbox är precis som det låter. Varje måndag kan du ta med din lunch till kontorshotellet Entrepreneurial Hive mellan kl 12.00 – 13.00. Träffen är gratis, men ta med din egen lunch. Runt om kring E-hive finns många goda take-out restauranger för dig som vi köpa din lunch.

Träffen är öppen för alla, oavsett om du är en företagare eller funderar på att starta. Under lunchträffen får du även 45 sekunder på dig att presentera dig själv och berätta vad du sysslar/vill syssla med i ditt företag. Sedan är det fritt mingel i en timma med alla Göteborgs företagare och deras luncher.

Varje träff kan även ha korta föreläsningar i aktuella ämnen för dig som är intresserad. För att gå krävs ingen officiell föranmälan men klicka gärna “kommer” i veckans upplagda facebook-event.

Nästa tillfälle är imorgon måndag, så klicka dig in på eventet, ta med din lunch på ett kravlöst mingel, så kanske vi ses där!

Dag: Måndagar (Varje måndag)
Tid: 12.00 – 13.00
Plats: Entrepreneural Hive, Östra Larmgatan 16 (nära centralstationen)
Pris: Gratis!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail