Kategoriarkiv: Frukostmöte

Nätverka med göteborgsmingletNär jag tittar tillbaka över mitt senaste år som företagare så står en av mina kontakter ut från resten. Han är trevlig, hör av sig med jämna mellanrum och är genuint intresserad av mitt företag.

Hans bransch gränsar till min och kan därför rekommendera mig till sina kunder när jag behövs. Vad vill jag säga med detta? Jo, jag träffade honom på Göteborgsminglet.
Nu är det dags för nästa mingel den 4/2.

Två och en halv timma av rent nätverkande

För dig som uppskattar konkret, effektivt och trevligt nätverkande vill jag pusha tipsa om Göteborgsminglet. Ett tillfälle då alla är ute efter samma sak. Att träffa nya värdefulla kontakter.

Göteborgsminglet är ett event som händer ca två gånger om året. Under två och en halv timmas tid har du som företagare chansen att nätverka med hundratals möjliga kontakter och kunder.

Jag har tidigare beskrivit eventet som “ett sätt att nätverka för hela året” och det står jag fortfarande fast vid. Om du vill läsa mer detaljerad information om eventet har jag skrivit om det två gånger innan.

Vem vill du kontakta på Göteborgsminglet?
Mingla effektivt på Göteborgsminglet

Din A4 sida – ett stort effektivt visitkort

På Göteborgsminglet är det också enklare att se vilka kontakter som skulle kunna passa dig tack vare de A4-papper du fyller i vid ingången. Här skriver du kort information om ditt företag som gör det enklare för andra att se din potential.

Nytt för i år är dock att du som vill kan ta med dig en egen lapp, om du vill vara extra förberedd. De frågor du gärna får svara på är:

Namn:

Företag:

Nytta med det jag gör:

Söker idag:

Så varför inte skriva din egna lapp och stå ut från myllret?

Vad händer under Göteborgsminglet denna gång?

Göteborgsminglet äger denna gång rum hos Trädgår’n i Göteborg den 4/2 mellan 7.30 – 10.00. Morgonen börjar med kl 8.00 med mingelskola med Ola Serneke, årets mest företagsamma följt av Harald Treutiger, årets KAL och hedersminglare. Här kan du som vill lära dig om nya mingeltips, att bygga upp hållbara relationer och möten som gör intryck.

Sedan är det fritt fram att mingla med alla hundratals företagare på plats. Glöm inte heller de företagare som ställer ut, många kommer lotta ut fina priser som hotellvistelser och kaffemaskiner.

Första 100 som kommer till eventet kommer även få ett gratis exemplar av boken “Nätverksguiden” av Johny Alm. Frukost ingår såklart fortfarande i priset, för utan den där koppen kaffe plus den obligatoriska frallan är vi alla inte värda mycket för världen på morgonen.

Hoppas jag ser dig där!

Dag: Torsdag 4/2
Tid: 07.30 – 10.00
Plats: Trädgår’n Göteborg
Pris: 220 kr exkl. moms (frukost ingår)
Anmälan: Göteborgsmingel.se

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Göteborgsminglet 2015Nu är det dags för nypremiär av Göteborgsminglet. I år hittar du minglet på Scandic Hotell Opalen. Där kan du träffa hundratals företagare under 2 1/2 timma och nätverka nog för hela februari. Plus i år bjuder minglet på 3 nyheter.

Om du vill veta mer om varför jag rekommenderar just detta event, läs gärna mitt första inlägg om Göteborgsminglet!

Tre effektiva nyheter på vårens Göteborgsmingel

Förutom att nätverka fritt och effektivt har Göteborgsminglet tre nyheter för i år.

  • Nu kan du under morgonen ta del av en mingelintroduktion med smarta tips om hur du kan mingla.
  • 3 x 10 minuter “Mini-talks” som du  hittar i anslutning till minglet. Välj själv vilka du vill lyssna på:

    8.00 – Så bygger förtroende i mötet
    9.00 – Tillväxtläget och framtidssatsningar i regionen. Henrik Einarsson, ny Tillväxtgeneral tillika Etableringschef på BRG.
    10.00 – Så följer du upp dagens nya möten

  •  På plats kan du även prata med journalister från #lyftGBG som är Göteborgsposten satsning på att samla in sina läsares åsikter om vad som lyfter Göteborg. Så vem vet, kanske kommer vi alla med  i GP för lite extra exponering!

Så börja redan nu tänka på vem du vill kontakta, och glöm inte att ta med dig visitkort och kalender, för att kunna boka möten direkt på plats!

Föranmälanwww.goteborgsmingel.se
Dag: Fredag 20/2
Plats: Scandic Hotell Opalen
Tid: 07:30 – 10.00
Pris: 220 kr ex. moms. Kaffe/te och fralla ingår.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Vid mitt första Göteborgsmingel träffade jag en kontakt som ledde till mitt största och trevligaste uppdrag hittills. Därför tvekar jag inte om att tipsa er om detta jättemingel som inträffar morgonen den 16 september.

Kom till Restaurang Ullevi den 16 september

Starta-nätverkshösten-med-GöteborgsmingletGöteborgsminglet inträffar två gånger om året och denna gång hittar du alla glada egenföretagare på Restaurang Ullevi. En jättefin restaurang som serverar riktigt god frukost och är på gångavstånd från Göteborgs Centralstation.

Alla branscher är såklart välkomna till minglet där du får chansen att mingla så mycket du vill mellan kl 7 -10 på förmiddagen. Minglet börjar med en välkomsthälsning och sedan är det upp till dig att hitta och skapa så många nya kontakter som möjligt.

Ett effektivt och trevligt Göteborgsmingel

Varje Göteborgsmingel har hundratals deltagande företag och företagare. Därför finns det alltid en stor chans för dig att skapa många nya kontakter, kunder och möjliga nya partners.

Göteborgsminglet är också skapat för att du enkelt ska kunna se och läsa vad de andra deltagarna sysslar med och letar efter, tack vare de A4-papper man fyller vid ingången.

Jag ser Göteborgsminglet som ett perfekt tillfälle att nätverka effektivt för dig som inte har så mycket tid, men ändå vill ha eller behöver nya kontakter till ditt företag.

Hur fungerar Göteborgsminglet?

Göteborgsminglet fungerar som ett öppet hus. Detta betyder att du kan komma och gå som du vill, så länge som du har anmält dig. Om du kommer vid halv åtta kan du alltså hinna med en del nätverkande innan arbetsdagen ens har börjat.

Att gå på Göteborgsminglet kostar 250 kr som går till uthyrningen av lokalen samt frukosten till varje deltagare. Jag kan tycka att det är värt det då minglet har så många deltagare som man annars kanske inte skulle ha träffat. Det är ett effektivt mingel där man kan få mycket gjort. Men det är såklart upp till var och en om man känner att det är värt det.

Läs gärna mer om Göteborgsminglet och anmäl dig senare via knappen på Göteborgsminglet.se. Kom ihåg att ta med visitkort och en kalender för att boka in möten, så ses vi där!

Datum: Tisdag 16/9
Tid: 7:30 – 10:00
Plats: Restaurang Ullevigatan, Ullevig. 17 411 40 Göteborg
Pris: 250 kr

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Igår fick jag ett tips från min vän Ulrika om en nätverksfrukost som jag vill skicka vidare. Tipset var om Sally Bazars frukostträffar. Där du denna vecka kan få svar på alla dina frågor om din nya hemsida eller webbshop.

Sally Bazar frukostträff

Vad är Sally Bazar frukostträffar?

Sally Bazar är en fin accessoarbutik med färgglädje som från september 2013 även hyr ut en fin lokal för mindre events tvärs över gatan från butiken.

Nästa träff är den 2 juni med fokus på tips till dig som ska starta en ny webbshop eller hemsida.

Bli inspirerad av två aktiva webb-kvinnor!

Måndagen den 2 juni kan du träffa Malin Magnusson och Petra Setterberg som tillsammans driver webbutiken P + M Design. Under frukostträffen kommer de ge många goda råd och du kan ställa alla de frågor som du idag sitter på.

Linda som driver eventet har berättat för mig att det finns 15 platser enligt eventet på facebook. Men om du skyndar kan du fortfarande få en plats då de var 21 personer vid förra eventet.

Förra gången var vi 21 st. Det var super mysigt!” säger Linda.

Frukosten äger rum nära Redbergsplatsen och du kan lätt ta dig ditt med kollektivtrafik. Anmäl ditt intresse till info@sallybazar.se eller på facebookeventet!

Dag: Måndag, 2 juni
Tid: 09.00 – 10.30
Plats: Sally bazar studio, Ånäsvägen 9 vid Redbergsplatsen i Göteborg.
Pris: 100 kr, då ingår frukost.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

En söndag är till för tre saker, en god kopp te, ett långt bad och att planera veckans nätverkande. Själv har jag tagit fram den här bloggen för att sköta om punkt nummer tre. Och idag dricker jag min kopp te medan jag berättar för er om Pass it forward och Qoola Qvinnor

Affärsmöte med Pass it forward – Biz n Buz

Affärsnätverksgruppen Biz n Buz från Pass it Forward

Den här veckan träffas gruppen Biz n Buz från affärsnätverket Pass it forward för ett frukostmöte där alla är välkomna. Detta är mitt tips till dig som är ny till nätverkande eller vill gå på ett möte med en mindre skara folk, då träffen sällan blir större än 10 medlemmar.

Stämningen är alltid avslappnad men fokuserad på att dela med sig av kontakter och kunskaper. Jag känner personligen skaparen av Pass it forward och rekommenderar därför att ni tittar in om ni har tid för frukost och nätverkande.
Tid: 10.00 – 12.00
Dag: Onsdag 9/10
Plats: Örgryte Tennisklubb, Töpelsgatan Göteborg
Pris: Gratis för gäster

After Work med Qoola Qvinnor på Clarion Post

Det Qoola affärsnätverket som består endast av Qvinnliga företagare ska i veckan mötas för en AW på det flotta hotellet Clarion Post, och vill att du ska komma. Detta är en chans för dig som vill se hur Qoola Qvinnor fungerar som nätverk eller bara letar efter lite trevliga människor en eftermiddag. Det är viktigt att du anmäler dig, så klicka “Ja” på Qoola Qvinnors facebookevent. Där får du snart en mer officiell anmälningslänk. Eventet börjar redan kl 15.00, men Clarion Post AW-priser börjar tidigast 16.00. Du kan läsa mer om nätverket på Qoola Qvinnors hemsida.

Tid: 15.00 – 18.00
Dag: Fredag 11/10
Plats: Clarion Post, drottningstorget 10
Pris: Gratis förutom det du själv beställerDet var mina två tips för veckan, men håll koll på Working with tea’s facebooksida där spontana tips om events och nätverkande alltid dyker upp! Vi ses i veckan!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail