Kategoriarkiv: Föreläsning

Läs vidare om olika föreläsningar i Göteborg. Här skriver jag om föreläsningar som är riktade till egenföretagare. Men även dem som jag bara finner intressanta för vem som helst.

Jag har tidigare skrivit om Creuna, nordens största digital byrå, och blir lika glad varje gång de bjuder in till frukost och diskussion under sitt tak. Denna gång den 25 november.

Förutom att deras tak är fint (riktigt fin byggnad och lokal) så är de alltid trevliga och bjuder på intressanta samtalsämnen och nya kontakter.

Nu ska Creuna börja med vad de kallar “Digital Briefing” som de beskriver som “en inspirerande morgon där du får lyssna till korta föreläsningar kombinerat med rundabordsdiskussioner.”

digital-briefing Creuna nätverkande göteborg

Creuna välkomnar till gratis frukostmöte

Inbjudan står öppen för alla och är såklart helt gratis. Frukost ingår och allt du behöver göra är att anmäla dig via Creunas egna anmälningsformulärMen skynda dig för anmälan är begränsad och först till kvarn gäller, och dessa träffar är populära. Under morgonen kan du byta idéer, lyssna till intressanta korta föreläsningar och såklart även knyta nya kontakter.

Återkommande frukostmöte

Under mina samtal med Creuna har jag också förstått att “Digital Briefing” kommer bli ett återkommande event. Om det blir regelbundet vet jag inte än, så återkommer om detta efter den 25 november. Men om jag gillar det jag upplever under frukosten så kommer jag såklart att fortsätta tipsa om detta gratis frukostmöte även i framtiden.

Vad händer på Creunas Digital Briefing frukost?

Frukosten som börjar klockan 8:00 kommer att pågå i ca 1  1/2 timma, mellan 8:00 – 9:30. Träffen börjar med registrering, frukost och ett välkomnande från Creunas acting VP Anna Lindqvist och fortsätter sedan med två korta föreläsningar om upplevelsedesign, för att sedan avslutas med en summering av morgonens tankar.
Ett mer detaljerat schema för morgonen kan du se på Creunas eventsida.

Jag hoppas jag ser så många som möjligt av er där, kom gärna och säg hej, alltid kul att få veta hur många som kommer på ett event genom mina tips.

Dag: Onsdag 25/11
Tid: 8:00 – 9:30
Plats: Stora Nygatan 33, Göteborg
Anmälan: Creunas webbplats

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Jag blir mer och mer nyfiken på Creuna, nordens största digitala byrå. Och kan därför inte låta bli att tipsa när de bjuder in oss alla till invignings- och sommarfest den 12 juni!

En invigningsfest med kul kunskap och korvgrillning

seminarium-och-invigningsfest-hos-CreunaDen 12 juni hittar ni mig på Creunas invigningsfest. För att gå på tre gratis seminarium om vår digitala värld.

Sen tänker jag mingla med alla intressanta människor och upptäcka Creunas härliga innergård, med kall saft i ena handen och en varmkorv i den andra.

Kanske får jag skippa varmkorven beroende på vad de serverar, men resten av planen håller jag fast vid.

Schemat ser just nu ut så här:

15:45 Dörrarna öppnas
16:15 “Introduktion och digital utblick”
16:30 “Upplevelseindustrin och den digitala världen” – Andreas Andersen, VD Liseberg
17:00 “Always in Beta” – Fredrik Cederlöf och Michel Radosavljevic, Creuna
17:30 Grill och mingel

Den 12 juni vill Creuna bjuda på en inspirerande eftermiddag och fira sina nya utökade lokaler. Du kan gå på alla föreläsningar eller så kan du dyka upp när grillandet börjar och mingla så mycket du vill under kvällen.

Om du vill läsa mer har jag tidigare skrivit om Creunas föreläsning “Joomla vs. WordPress”.  Jag hoppas att vi ses där!

Dag: Torsdag 12 juni
Tid: 15:45
Plats: Creuna Göteborg, Stora Nygatan 33

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Vill du lära dig de tre viktigaste verktygen för strategisk kommunikation? Har du någonsin undrat hur det skulle vara att gå på Berghs school of communication? Imorgon onsdag kan du gå på Berghs i Stockholm under ett gratis frukostseminarium.

Strategisk kommunikation på Berghs school of communication

Tre-viktigaste-kommunikationsverktygen-for-strategisk-kommunikation-Berghs-school-of-communicationDetta tips är för mina läsare i Stockholm, då jag verkligen ville ge er ett tips i er stad. Anmäl dig via Berghs egna hemsida så får du börja dagen med Andris Zvejnieks bästa tips på hur du kan hantera kommunikation inom ditt företag.

Andris är kursansvarig för Berghs Fast forward kurs inom samma ämne och kursledare för Berghs Executive utbildning Communication Management.

Varför ska jag gå?

Detta seminarium är en inblick i en tre-dagars kurs som Berghs erbjuder i slutet av juni. Men morgondagens seminarium är gratis. Det kan är ett perfekt tillfälle att avgöra om de tre dagarna är värda pengarna. Eller så kan du själv bygga vidare på det du lär dig om strategisk kommunikation imorgon.

“Gratis är gott” heter det trots allt. Så om du också är nyfiken på Berghs, anmäl dig till morgondagens seminarium direkt.

Dag: Onsdag 22/4
Tid: 08:30 – 09:30
Plats: Berghs School of communication, Sveavägen 34, Stockholm.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Idag har jag lekt konditor och bakat en fin tårta med fondantpumpor till en vän. Därför har nätverkstipsen tyvärr fått vänta. Men nu är jag här och vill tipsa er om företagslunch med Företagarna, fylld med egenföretagare att lära känna. Och PIF-gruppen Biz n Buz öppna nätverksmöte där Martin Lindeskog kommer att berätta för dig hur du kan synas bättre på den sociala webben.

Om du sedan skulle vilja se se tårtan så kommer den snart upp på min Tumblrblogg “Annas Baktankar“. Måste säga själv att det blev riktigt fina pumpor…

Företagslunch på Palace

Imorgon måndag är det dags för månadens företagslunch med företagarna. Och jag måste säga att detta min favoritaktivitet hos dem. Lunchen börjar med ett mingel där man lätt kan byta några ord med ett flertal personer. Sen är det dags att ta mat i bufféstil för att sedan välja vem du vill sitta bredvid under lunchen. Detta är ett lugnt event, perfekt för att hitta nya kontakter, visitkort eller tips.

Jag har tidigare gått som gäst så det är tillåtet, speciellt om du har en vän som är medlem. Ingen anmälan krävs, men om du är osäker på något kan du alltid ringa dem på morgonen.
Dag: Måndag 4/11
Tid: 11:45 – 13.00
Plats: Palace, Brunnsparken

Affärsmöte med Biz n Buz – Öppet för gäster

Martin Lindeskog (vänster) på Biz n Buz nätverksmöte

Vill du veta mer om hur du kan synas på den sociala webben? Lyssna till medlemmen och aktiva bloggaren Martin Lindeskog ge tips från sin egna erfarenhet som strateg. För att vara helt subjektiv är Martin en vän till mig så jag har personlig erfarenhet på all kunskap han sitter på. Definitivt värt en resa till Örgryte tennisklubb. Glöm inte heller alla de andra egenföretagarna på plats. Ett möte gjort för nätverkande! Läs mer hos Pass it forwards evenemang.
Dag: Onsdag 6/11
Tid: 10.00 – 12.00
Plats: Örgryte tennisklubb

Det var mina tips för denna söndagen, men om du hittar något kul, så tipsa mig så tipsar jag vidare via facebooksidan!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Den här helgen är bara full av tips. Igår tipsade jag er om Shines njutningskväll med chokladprovning och couturevisning, och idag blir det Pecha Kucha och nätverkande med Merbiz där alla är välkomna.

Pecha Kucha – Gratis och vettig underhållning

Bild av Ignite Wellington
Nu är det dags igen för Pecha Kucha. Du kan komma gratis och lyssna på olika människors tankar, idéer och projekt. Varje talare får 20 bilder med 20 sekunder på varje. Därför hinner det aldrig bli tråkigt. Och om en inte faller dig i smaken…Oroa dig inte för det kommer en ny talare om ca 7 minuter! Pecha Kucha är ett bra sätt att träffa nytt folk och bli utsatt för nya idéer. Så varför inte ge det ett försök? Du kan se hela talarlistanPecha Kucha’s facebookevent.
Tid: 19:30
Dag: Tisdag 15/10
Plats: Park Lane, Kungsportsavenyn 38

Affärsmöte Merbiz

Bild av Anna Lerneryd
Du som vill nätverka imorgon bör kolla in Affärsnätverket Pass it Forward där undergruppen Merbiz har öppet möte imorgon. Varje möte har en fokusmedlem som får dela med sig lite extra av vad de sysslar med. Förra veckan var det med Biz n Buz där jag fick en liten gratis mini workout.
Denna vecka har Merbiz fokus på medlemmen Carina Näsman som jobbar med att hitta rätt mode, färg och stil för sina kunder. Under mötet får alla presentera sig, även gästerna och det finns alltid tid för mingel före och efter mötet. Jag rekommenderar dessa möten då de är avslappnade, trevliga och gratis för gäster.
Anmäl er via Pass it forwards hemsida, ni behöver inte vara inbjudna av en medlem. Skriv ditt eget namn i den rutan.
Tid: 9:00 – 11.00
Dag: Måndag 14/10
Plats: Örgryte Tennisklubb

Det var allt för denna söndagen. Välj nu din favorit så ses vi i veckan!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail