Kategoriarkiv: Afterwork

Läs om olika afterwork som anordnas i Göteborg. Alla behöver vi slappna av ibland.

afterwork i Göteborg - StartUp BarJag tycker att vi börjar som vi av innan sommaren med StartUp Bar! För den 8 september är det dags igen för afterwork i Göteborg och alla företagare är välkomna.

Vad tyckte jag om StartUp Bar?

Jag provade StartUp Bar som en av de sista sakerna jag gjorde innan sommaren, och det var en trevlig liten afterwork i Göteborg. Trevliga engagerade människor och en avslappnad stämning. Inte heller alltför stort vilket kan kännas stressande ibland tycker jag.

Det enda jag reagerade på var att lokalen som användes var lite för liten för mängden människor som dök upp. Vi var då på övervåningen på en mindre bar och i värmen så blev det lite väl kvavt i slutminuterna.

Men storlek är något som är enkelt fixat, då de denna gången har åtgärdat detta genom att lägga eventet i det mycket större Scandic Europa vid trädgårdsföreningen.

Om du vill veta mer om afterworken får du gärna läsa mitt förra inlägg om StartUp Bar som jag skrev innan sommaren.

Men här är snabbversionen.

  • Det är öppet för alla
  • Olika drycker finns att köpas på plats
  • Eventet är gratis
  • Det arrangeras av Starta och Driva företag i samarbete med Doers magasine och Nyföretagarcentrum i Göteborg.
  • Det finns drycker att köpa på plats till AW-priser

Och du anmäler dig via Starta & Drivas hemsida.

Så om du just kommit igång efter sommaren och letar efter ett event där du avslappnat kan träffa nya kontakter, ta en titt och se om StartUp Bar är något för dig!

Dag: Torsdag 8/9
Tid: Kl-17-19
Plats: Scandic Europa HAK, Nils Ericsonsgatan 21
PS: Glöm inte att anmäla dig!

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Startup Bar GöteborgEtt kort tips! Nu på onsdag är det sommaravslutning för Startup bar Göteborg. En skön AW för företagare som vill avsluta onsdagen med lite stil.

Och ärligt talat något kallt att dricka om denna värmen håller i sig. Jag menar ärligt, när jag fick ut idag har jag aldrig varit så glad att vara klädd helt i vitt. Men nu babblar jag. Var var jag? Ja just det… Startup Bar!

Vad är Startup Bar?

Ett fräckt initiativ som jag inte själv provat men hört goda saker om. En AW där alla är välkomna. Du behöver inte ens vara företagare, men om du är så kan du säkert hitta en ny intressant kontakt tillsammans med din kalla dryck.

Startup Bar Göteborg har skapats av Starta & Driva företag i samarbete med Doers Magazine (där jag i alla fall träffat en av grundare och hon var go) samt Nyföretagarcentrum Göteborg.

Afterworken har bara ett syfte; att  vi kan få träffa och skapa en trevligt stämning och ha det trevligt. Plus det är gratis att gå.

De ber dock att du ska anmäla dig via Starta & Drivas hemsida.

Så om du letar ett trevligt uppehåll i sommarvämen, titta in på Vallgatan 12 mellan kl 17-19 nu på onsdag.

Dag: Onsdag 1 juni (nu på onsdag)
Tid: 17-19
Plats: Vallgatan 12
Anmäl dig via: Starta & Drivas hemsida

Facebookevent: Startup Bar

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

nytt nätverk från qoola qvinnorDen 25 februari bjuder Siv Thuresdotter, skaparen av nätverket Qoola Qvinnor, in till afterwork för hennes nya satsning “Nya småföretagsnätverket“. Detta kan bli ett första tillfälle att undersöka Sivs nästa nätverk, för både män och kvinnor i alla yrkesgrupper.

Gratis afterwork på avenyn

För att testa på detta nya nätverk bjuder Siv in till en gratis afterwork på avenyn, där du kan ställa dina frågor, men även träffa och nätverka med andra företagare. Som det står skrivet i eventet så kommer AWn bjuda på öppen bar och förmånliga afterwork-priser på mat och dryck fram till kl 18.00.

För dig som kanske kan vara intresserad av ett nytt nätverk kan jag också meddela att medlemskapet kommer att vara gratis fram till den 12/12 2016.

Första tankar om Nya småföretagsnätverket

Hittills vet vi inte så mycket om detta nätverk, men då det är Siv som håller i det så tror jag att vi ändå kan förvänta oss en viss kvalitet tack vare hennes erfarenhet inom området. Som medlem i hennes nuvarande nätverk Qoola Qvinnor kan jag säga att hon är en aktiv ledare som väl sköter om sitt nätverk.

Att gå på en afterwork kan därför vara ett bra första steg för att undersöka hennes nya nätverk. Men jag väntar även nyfiket på de mer dagliga och strukturerade nätverkseventen innan jag kan börja skapa mig en åsikt.

Att ta in en större variation av personer i detta nätverk tycker jag är en smart och nödvändig utveckling och jag ser fram emot att se hur/om det kommer påverka dynamiken och möjligtvis även aktiviteterna i nätverket.

Men som det ser ut nu så säger jag att om du har tid gå. Det låter som en trevlig afterwork från en kvinna jag vet är aktiv, professionell och tacksam att ha att göra med. Så om du letar efter något att göra torsdagen den 25 februari, anmäl dig via simple signup, då det är obligatorisk anmälning där. Även om eventet självt är gratis.

Dag: Torsdag 25/2
Tid: 17.00
Plats: Du får information via mail när du anmält dig via simple signup

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Inte visste jag att vi hade en steampunkbar i Göteborg! Visste du? Men nu ska de ha en bokrelease med boken “Steampunksagor” den 25 september!

Bokrelease steampunksagor

När detta event dök upp i mitt flöde på facebook visste jag direkt att jag ville gå, men tyvärr jobbar jag, så istället tipsar jag om det här!

Firandet äger rum den 25 september och börjar kl 19.00 på Sveriges enda Steampunkbar på kungsgatan 7A i Göteborg. Alla som vill är välkomna dit för att fira släppet av “Steampunksagor”. En novellsamling skriven av 16 olika författare, som beskrivs som “en ångtät och fullmatad antologi om hur världen kunde ha varit”.

Steampunksagor bokBoken släpps i samband med bokmässan och ska såklart firas. Kom som du är eller klä ut dig i dina bästa steampunk-kläder om sådana finns i din garderob!

Boken är redan tryckt, och kommer även att komma ut som ljudbok.

Så klicka dig in och tacka ja till facebookeventet, för det här vill du nog inte missa. Jag tänker i alla fall inte missa det. Boken har även en officiell facebooksida här.

Tid: kl 19.00
Plats: Steampunkbar, kungsgatan 7A Göteborg
Dag: fredag, 25 september

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

När var senaste gången du drack varm choklad med vänner? Jag ger dig några minuter att tänka efter…Klar? Om svaret känns för långt borta, så tycker jag att du komma till Berzelii Choklad på torsdag kl 16.00.

Vi är alla värda en varm kopp choklad

Du är värd en varm choklad torsdag kl 16.00 – 18.00 samlas vi alla som vill och kan på Berzelii Choklad och dricker deras underbara skummande choklad. Chokladen görs på riktig kvalitetschoklad framför ögonen på dig och du kan välja mellan 8 olika smaker.

Innan mitt första besök till Berzelii Choklad visste jag inte ens att varm choklad kunde komma i olika smaker. Visste du?

Vem bjuder mig på chokladfika?

Chokladklubben är en facebookgrupp som bjuder in till chokladfika då och då och träffen kostar inget mer än chokladen du dricker. Men det roliga slutar inte där. Då alla är välkomna träffar man alltid nya människor och roliga samtal dyker upp medan du smuttar på din varma choklad.

Hoppa in i samtalen eller sitt och lyssna medan chokladen värmer upp dig i vinterrusket. För du är värd att ta en paus och en varmchoklad med gott sällskap nu på torsdag!

Du hittar eventet genom att gå med i Chokladklubben på facebook, men annars är det bara att dyka upp, jag lovar.

Dag: Torsdag 11/12
Tid:kl. 16.00 – 18.00
Plats: Berzelii Choklad, korsgatan 13 (Ovanpå Almedagsmagasinet)

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail