Kategoriarkiv: Egenföretagande

Nätverka med göteborgsmingletNär jag tittar tillbaka över mitt senaste år som företagare så står en av mina kontakter ut från resten. Han är trevlig, hör av sig med jämna mellanrum och är genuint intresserad av mitt företag.

Hans bransch gränsar till min och kan därför rekommendera mig till sina kunder när jag behövs. Vad vill jag säga med detta? Jo, jag träffade honom på Göteborgsminglet.
Nu är det dags för nästa mingel den 4/2.

Två och en halv timma av rent nätverkande

För dig som uppskattar konkret, effektivt och trevligt nätverkande vill jag pusha tipsa om Göteborgsminglet. Ett tillfälle då alla är ute efter samma sak. Att träffa nya värdefulla kontakter.

Göteborgsminglet är ett event som händer ca två gånger om året. Under två och en halv timmas tid har du som företagare chansen att nätverka med hundratals möjliga kontakter och kunder.

Jag har tidigare beskrivit eventet som “ett sätt att nätverka för hela året” och det står jag fortfarande fast vid. Om du vill läsa mer detaljerad information om eventet har jag skrivit om det två gånger innan.

Vem vill du kontakta på Göteborgsminglet?
Mingla effektivt på Göteborgsminglet

Din A4 sida – ett stort effektivt visitkort

På Göteborgsminglet är det också enklare att se vilka kontakter som skulle kunna passa dig tack vare de A4-papper du fyller i vid ingången. Här skriver du kort information om ditt företag som gör det enklare för andra att se din potential.

Nytt för i år är dock att du som vill kan ta med dig en egen lapp, om du vill vara extra förberedd. De frågor du gärna får svara på är:

Namn:

Företag:

Nytta med det jag gör:

Söker idag:

Så varför inte skriva din egna lapp och stå ut från myllret?

Vad händer under Göteborgsminglet denna gång?

Göteborgsminglet äger denna gång rum hos Trädgår’n i Göteborg den 4/2 mellan 7.30 – 10.00. Morgonen börjar med kl 8.00 med mingelskola med Ola Serneke, årets mest företagsamma följt av Harald Treutiger, årets KAL och hedersminglare. Här kan du som vill lära dig om nya mingeltips, att bygga upp hållbara relationer och möten som gör intryck.

Sedan är det fritt fram att mingla med alla hundratals företagare på plats. Glöm inte heller de företagare som ställer ut, många kommer lotta ut fina priser som hotellvistelser och kaffemaskiner.

Första 100 som kommer till eventet kommer även få ett gratis exemplar av boken “Nätverksguiden” av Johny Alm. Frukost ingår såklart fortfarande i priset, för utan den där koppen kaffe plus den obligatoriska frallan är vi alla inte värda mycket för världen på morgonen.

Hoppas jag ser dig där!

Dag: Torsdag 4/2
Tid: 07.30 – 10.00
Plats: Trädgår’n Göteborg
Pris: 220 kr exkl. moms (frukost ingår)
Anmälan: Göteborgsmingel.se

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Föreslå ett datum och få ditt möte - working with teaNu ska jag ge dig mitt bästa nätverkstips på länge. När du vill få ett möte med en ny kontakt, föreslå ett datum direkt när du mailar eller ringer. Det ger din kontakt något konkret att svara på och snabbar upp processen till att du får ditt möte.

Utan ett konkret förslag kanske du får ett “ja” men inte mycket mer för din kontakt kanske är upptagen. Så varför lägga tyngden på dem att hitta en tid? Föreslå en så tar kontroll över situationen och gör livet enklare för din nya kontakt.

Kanske bäst att föreslå 1 – 2 olika datum, så att din nya kontakt kan välja, men du förstår idén. Föreslå ett datum direkt, tjäna in tiden, och få ditt möte snabbare. Din nya kontakt kommer att uppskatta att du tog initiativet.

Att föreslå ett mysigt fik skadar inte heller. Jag brukar föreslå Berzeliis Choklad på Korsgatan i Göteborg. Bästa varma chokladen i Göteborg. Vad kan vara bättre än det i vinterkylan?

Så det här var mitt nätverkstips för denna söndagen. Vad du tycker du? Har några egna “Quick fixes” att dela med dig av? Skriv en kommentar vettja

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Jag är inte grafiker. Så mycket vet vi. Men ibland skapar jag något grafiskt till bloggen då jag ändå gått min utbildning. Och det kan bli bra. Men det tar för lång tid och när jag är klar med ett blogginlägg kliar det i fingrarna att publicera. Jag vill alltså inte sitta länge med blogginläggets grafik.

Någon mer företagsbloggare som känner igen sig? Hur skapar man enkelt och snyggt en bildlayout till bloggen?

Canva – min grafiska hemlighet

skapa-snygga-bilder-på-canvaSen några månader tillbaka har mitt svar varit Canva.com. En gratistjänst som bland annat erbjuder:

 • Färdiga layouter kompletta med text och grafiska element,
 • Rätt mått för olika sociala medie-bilder som ex. facebooksidors coverfotos och inlägg.
 • Stort typsnitts- och grafisk bibliotek där du kan välja så gott som fritt.

Så det jag gör nu för tiden när jag är klar med ett inlägg är att:

 1. Öppna Canva,
 2. Hitta en layout jag gillar och anpassar den till mitt syfte.
 3. Dra in mina egna bilder (eller de jag hittat på Pixabay).
 4. Ändrar texten.
 5. Sparar ned bilden till min dator.

Jobba snabbt med färdigt material eller lär dig något nytt

Hos Canva finns det fullt med gratisbilder, typsnitt och layouter. Alla är inte gratis, för hur skulle då sidan gå runt? Men det finns så mycket gratis, att jag aldrig känt behovet att behöva betala. Webbplatsen har aldrig heller aldrig pushat mig i den riktningen. Därför känner jag att de är värdiga en liten push på min blogg.

Utöver alla färdiga layouter har Canva även en design-skola som skicka ut gratis-tips till din mail med nya idéer om hur du kan använda deras layouter och fonter. Perfekt för oss som ha lite hjälp i att skapa snygg grafik till vår blogg.

Det finns även färdiga layouter med rätt för dig som vill skriva ut din grafik. Det har jag själv aldrig använt men det fungerar nog lika väl det.

Så det var mitt andra bloggtips för egenföretagaren. Har du något tips på hur du får till snygg grafik i bloggen? Lämna gärna en kommentar och dela med dig, så hörs vi om en vecka!

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Att skriva texten till den här bloggen är sällan det knepiga, då jag jobbar som skribent och tycker det är roligt. Det knepiga kommer när det är dags att hitta en bild eller skapa en bildlayout som passar inlägget och ser bra ut. Om ni andra företagsbloggare där ute håller med mig, fortsätt läsa så har jag några tips!

Att hitta fint bildmaterial på en budget

Hitta-fina-bilder-till-bloggenMånga av oss som är egenföretagare bloggar idag för att dela med oss av vår kunskap och för att hålla våra webbplatser levande. Om du tycker som jag (och det gissar jag att du gör då du har fortsatt läsa) att det svåra i bloggande är att hitta eller skapa en bild som ser både snygg och professionell, så ut vill jag tipsa om några bildsajter som kan göra ditt bloggande enklare:

 • Pixabay.com
 • Photorack.net
 • Publicdomainpictures.net

Pixabay; min personliga favorit

När jag saknar en bild till ett nyskrivet blogginlägg går jag direkt till Pixabay. Jag har genom tiderna använt många webbplatser som erbjuder gratisbilder. Men kvalitén har ju då också sviktat. Man får ju vad man betalar för eller hur? Dessa tre jag nämnt verkar hålla en hög kvalitet för sina gratisbilder men min personliga favorit är Pixabay.

Visst finns där betalbilder, första raden på varje sökning är från Shutterstock, men där finns också många guldkorn. Bilder som kan användas rakt av eller redigeras och användas tillsammans med färdiga layouter med mitt nästa gratistips för den bloggande företagaren. Läs vidare om det nästa vecka!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Göteborgsminglet 2015Nu är det dags för nypremiär av Göteborgsminglet. I år hittar du minglet på Scandic Hotell Opalen. Där kan du träffa hundratals företagare under 2 1/2 timma och nätverka nog för hela februari. Plus i år bjuder minglet på 3 nyheter.

Om du vill veta mer om varför jag rekommenderar just detta event, läs gärna mitt första inlägg om Göteborgsminglet!

Tre effektiva nyheter på vårens Göteborgsmingel

Förutom att nätverka fritt och effektivt har Göteborgsminglet tre nyheter för i år.

 • Nu kan du under morgonen ta del av en mingelintroduktion med smarta tips om hur du kan mingla.
 • 3 x 10 minuter “Mini-talks” som du  hittar i anslutning till minglet. Välj själv vilka du vill lyssna på:

  8.00 – Så bygger förtroende i mötet
  9.00 – Tillväxtläget och framtidssatsningar i regionen. Henrik Einarsson, ny Tillväxtgeneral tillika Etableringschef på BRG.
  10.00 – Så följer du upp dagens nya möten

 •  På plats kan du även prata med journalister från #lyftGBG som är Göteborgsposten satsning på att samla in sina läsares åsikter om vad som lyfter Göteborg. Så vem vet, kanske kommer vi alla med  i GP för lite extra exponering!

Så börja redan nu tänka på vem du vill kontakta, och glöm inte att ta med dig visitkort och kalender, för att kunna boka möten direkt på plats!

Föranmälanwww.goteborgsmingel.se
Dag: Fredag 20/2
Plats: Scandic Hotell Opalen
Tid: 07:30 – 10.00
Pris: 220 kr ex. moms. Kaffe/te och fralla ingår.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail