Att din webbhistorik kommer att ersätta ditt CV är en intressanta tanke som kom fram under gårdagens Social media club om att söka jobb genom sociala medier.

En diskussion under lunchen.

Cvt:s begränsningar betyder idag att arbetsgivaren ofta tar personen med 5 års erfarenhet på papper än den som vill fortsätta utvecklas och visar sin kunskap genom egna projekt i sociala medier.

Att titta på en persons totala aktivitet, engagemang och historik snarare än om de har 5 års erfarenhet på ett A4-papper skulle ge en mer välbalanserad bild av den sökande. Och ge dem med brinnande engagemang och kunskap, men utan officiell erfarenhet, en större chans till sitt drömjobb.

När en persons webbhistorik blir lika viktigt som CVt kommer jag att hurra då jag känner många som sitter på kunskap vi skaffat genom intresse och engagemang snarare än utbildning och yrkeslivserfarenhet.

Detta var mina tankar om en punkt från igår. Men för dig som missade lunchen kan du här se alla gruppers tankar om att söka jobb i sociala medeir.
Vid 8:40 min kan ni till och med se mig när jag tillsammans med Tam berättar vår grupps synpunkter.

Vi ses igen imorgon för nästa veckas nätverkstips!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

3 kommentarer på “Din webbhistorik kommer att ersätta ditt CV.

  1. Precis som när någon har kapat och sprider dålig information i ens namn, så ska man se till att “äga” de första sidorna hos sökmotorerna. D.v.s. om man Googlar på sitt eget namn så ska sökresultatet bara visa länkar till ditt eget material på webben, eller profilsidor hos olika sociala kanaler där du är aktiv.

  2. Bra sagt Jon. Du kanske ska skriva ett kortare inlägg på din blogg om hur man kan försöka åstadkomma detta för den som inte är så insatt men vill lära sig. Tack för kommentaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation