Har du någon strategi för vad du delar på Internet? Delar du mer information nu än tidigare? Eller märks det bara tydligare nu när du delar det digitalt? Detta är några av frågorna du kan diskutera med andra morgonpigga på Kodameras frukostseminarie.

Vi människor har väl alltid delat vår kunskap?

Att dela eller inte dela. Är det frågan-Att “dela” har nästan blivit sitt eget koncept på Internet med termer som Open Source, Creative Commons och liknande. Men i slutändan gör vi väl bara det vi alltid gjort, att dela med oss av våra kunskaper till andra? Så varför uppmärksammas det så tydligt nu?

Är det verktygen som gör skillnaden? Att vi nu snabbare kan ta del av, inte bara vår grannes kunskap, utan också personen på andra sidan jorden? Eller är det kanske strategin bakom? Att vi nu väljer mer noggrannt vad vi delar, då vi vet hur de kan påverka hur vi ses på Internet, men också då vi vet hur många fler som kan se informationen?

Den 4 februari bjuder webbyrån Kodamera in dig som vill diskutera detta över en mysig frukost. Håller i seminariet gör Maria Gustafsson som dagligen arbetar med strategi, rådgivning, trendspaningar och föreläsningar inom kommunikation i digitala kanaler.

Dag: Onsdag 4/2
Tid: 07:30 -09.00
Plats: Kodamera på Första Långgatan 16 i Göteborg.
Pris: Gratis
Anmälningslänk: Klicka här för annmäla dig!

Att tänka igenom vad man delar

För dig som vill läsa mer om delande innan den 4 februari, rekommenderar jag artikeln “How much of yourself do you share on Social media?“. Här bryter Kevin Lee ned delning i att vara äkta, öppen, och sårbar för att beskriva hur du kan avgöra vad du bör dela, och hur du bör ställa dig till att dela med dig av dig själv och annan information på Internet.

En riktigt läsvärd artikel som tar fokus på hur du själv bör dela för att bygga upp en tacksam persona som du kan känna dig nöjd med och som ger något till dina läsare, snarare än verktygen och de tekniska framgångarna inom delning, men jag tycker den är väl värd att läsa.

Glöm inte att anmäla dig via länken ovanför om du vill gå på frukosten!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

2 kommentarer på “Dela eller inte dela, är det frågan?

  1. Hoppas på flera tillfällen. Är bortrest nästa vecka så jag missar den spännande föreläsningen.

    • Hej Jill
      Ja som jag förstår det så håller Kodamera frukostseminarier med jämna mellanrum. Så håll koll på bloggen så lovar jag att tipsa om nästa tillfälle och ämne i god tid/ Anna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation