Har du någonsin känt dig otrygg eller hotad när du uttryckt en åsikt på nätet? Eller kanske har du fått tråkiga/tykna kommentarer när du försökt få svar på en fråga?
Varför måste det vara så? Den här månaden kan du diskutera det med Social media club samt vad vi kan göra för att förbättra miljön på nätet.

Trygg miljö i sociala medier – Social media club

Den här månaden tacklar social media club ämnet “Trygg miljö i sociala medier“. Under tidigare luncher har vi redan diskutera näthat och code of conduct så nu är det dags att diskutera vad vi aktivt kan göra för att förbättra dagens situation.

Personligen tror jag att mycket av problemet ligger i att de som är “elaka” på nätet inte tänker på att det finns en verklig människa på andra sidan som blir sårad.
Se om du är ledig för lunch, så kan vi diskutera mer på fredag.

Dag: Fredag 29/11
Tid: 12.00 – 13.00 (Incontro öppnar 11.30)
Plats: Incontro, Mässans gata 24 (Korsvägen)

Emmy Rasper – Om näthat

Månadens moderator är journalisten och radioprataren Emmy Rasper som tog upp ämnet näthat under senaste Geek Girl meetup unconferencen. Där fick vi höra intressanta exempel på näthat och hennes dunderstrategier på hur hon bäst konfronterar och hanterar elaksinnade kommentarer. Väl värt sina 41 minuter här under:

Film från Geek Girl Meetup unconference

Vad är social media club?

Ibland glömmer jag att alla som går in på min blogg kanske inte varit här förut. Jag kan därför ibland glömma att ge lite bakgrund till de nätverksevent jag tipsar om.
Så här kommer 5 punkter om Social media club.

Social media club är en lunch som går av stapeln sista fredagen varje månad. Upplägget är enkelt;

  • Alla som vill är välkomna.
  • Det är gratis men det uppskattas om du äter lunch på plats. (125 kr för lunch plus efterrätt)
  • Varje gång finns ett nytt ämne som på något vis är kopplat till sociala medier som du kan diskutera med dina bordsgrannar. 
  • Det är ett perfekt tillfälle att möta nya människor då du kan slå dig ner precis där du vill.
  • Om ni kommer på något intressant är ni välkomna att berätta det för resten av deltagarna vid lunchens slut via mikrofon, men detta är frivilligt. 
Läs gärna månadens diskussionsfrågor på Social media clubs facebookevent, så hoppas jag att se er där på fredag!
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation