Kategoriarkiv: Börja Nätverka

Ibland känns det riktigt trevligt att få en boost. Att få det bekräftat, att det jag lägger tid på varje vecka faktiskt når ut till folk och kanske gör lite skillnad. Sen jag startade denna blogg har jag fått positiv feedback med jämna mellanrum. Och jag vill tacka alla er som någonsin sagt: “Åh är det din blogg, den läser jag varje vecka“. Det värmer mer än ni tror.

[Edit, du kan nu läsa och ladda ner hela reportaget från Göteborgsposten här]

Intervjuad av Lotta Hohner från Göteborgsposten

intervju-med-göteborgsposten

Idag blev jag intervjuad av Lotta Hohner från Göteborgsposten. Lotta ringde mig i  tisdags och berättade att hon ofta är inne på min blogg när hon letar efter events att gå på. Och att det tillslut gick upp för henne att intervjua mig om min blogg och nätverkande i Göteborg.

Det var otroligt kul att bli intervjuad av Lotta, att svara på hennes frågor och känna att jag faktiskt hade något att säga om dem alla. Kunskaperna och mitt eget tyckande om nätverkande i Göteborg kom spontant fram och jag behövde sällan tänka efter för att ge henne ett bra svar.

Frågorna inkluderade bland annat hur jag nätverkar idag, hur jag började och tips till nya blyga egenföretagare. Vi pratade även om vilka trender jag såg hos affärsnätverkens events och vad man bör tänka på när man nätverkar och väljer medlemsnätverk. Mer än så minns jag inte nu då intervjun fortfarande snurrar i mitt huvud.

Under intervjun blev jag även fotad för bilder till reportaget. Det ska bli kul (nervöst) att se hur bilderna blir. Reportaget ska publiceras i Göteborgspostens ekonomibilaga preliminärt den 11 maj, så håll utkik!

Det var allt för mig idag, så ha en fin helg så syns vi i veckan!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Välkomna tillbaka till bloggen efter sommaruppehållet. Det är nu dags för nytt nätverkande och nya nätverksevent! Men hur kan denna blogg utvecklas till något nytt och härligare?

NätverkandeDå bloggen har fungerat fint i över ett halvår känner jag att jag vill strukturera om och utöka bloggen med mer inlägg. Men vill gärna få er hjälp om vad ni vill läsa. Så vad önskar ni att läsa mer om?

Inlägget om hur din webbhistorik kan ersätta ditt CV var ett av mina populäraste och då jag gillade att skriva det vill jag nu skriva mer runt nätverkande snarare än endast om nätverksevent.

Skulle ni till exempel vara okej med att jag blandar in mer av mitt liv som frilansande copywriter där vissa inlägg är kopplade till just nätverkande och andra kanske mindre?

Jag tycker fortfarande att det är viktigt att bloggens fokus ligger på nätverkande men kanske inte längre behöver vara så strikt som den kanske innan varit.

Jag vill veta; Vad vill ni läsa om i höst? Vad har ni gillat bäst hittills? Vad har saknats?
Maila till anna@lerneryd.se eller lämna en kommentar på bloggen.

Jag kommer även lägga ut ett frågeformulär på bloggens facebooksida om ni hellre vill svara där.

Ha en trevlig nätverksvecka så ses vi på stan!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Hade ni en bra helg? För det hade jag. Lägenheten i Kungälv är officiellt invigd med hjälp av några vänner och kan ni förstå att jag äntligen har fått ett fungerande bredband? Ja jag har suttit med en dongel i tre månader i min nya lägenhet i Kungälv. Ja nog med I-landsproblem, det är dags för veckans nätverkstips!

Lär dig brainstormings tekniker
Vi börjar med trotjänarna Sanne Aronsson och Luigi Tramontana som denna veckan bjuder på teori och övningar angående brainstormning i Entreprenör 3.0. Vi samlas som vanligt på Entrepreneurial Hive, det är gratis och alla entreprenörer är välkomna. Byt idéer, fråga frågor och nätverka med intressant folk.
Dag: Måndag 15/10
Tid: 13.00-16.00
Plats: Drottninggatan 13, Göteborg.

Catching up with TED
På tisdag finns det en chans för er som inte hann att gå på TEDxGöteborg förra veckan att fortfarande se intressanta TED filmer tillsammans med andra intresserade. Geek Girl startar upp höstens Geek Girl meetups med “Catching up with TED” där alla som vill kan komma, äta popcorn och se föreslagna TED filmer. Programmet är spikat från och med idag så gå in på facebookeventet för att få veta mer.
Geek Girl står för popcornen, ni står för samtalen.
Dag: Tisdag 16/10
Tid: 18.00-21.00
Plats: LBi:s lokaler som ligger ovanför SoHo vid Harry Hjörnes plats.

Missa inte Eventdagarna på Svenska mässan
Om du gillar eller jobbar med events bör du inte missa Eventdagarna nästa tisdag och onsdag.

Ett bra tillfälle att förbättra sin kunskap i varför event marketing är så viktigt för ett företags marknadskommunikation. 

Men det jag själv tänker på är alla nya människor man kan träffa och ett smörgåsbord av information utlagt och helt tillgängligt. Mässan är uppbyggd av seminarier, case, produktdemonstrationer, temaaktiviteter och händelser. Detta är såklart utöver alla företag som står med sina montrar och gärna vill prata om vad de sysslar med.
För att läsa mer klicka in dig in på Om Eventdagarna och läs mer. Beställ din biljett genom denna länk.
Dag: Tisdag-Onsdag 16-17/10
Tid: Tisdag kl 09.00-18.00, Onsdag kl 10.00-17.00
Plats: Svenska mässan, ingång 2
Pris: Entrebiljett: 200 kr, Seminarier 190-390 kr, Keynote 690 kr.

Glöm inte att ha kul när du nätverkar i veckan som är döpt efter talet som är svaret på allt. Skriv som vanligt en kommentar om du har ett tips för nästa vecka eller om du bara vill veta vad jag menade.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Vecka 41s nätverkande är fullt av att hitta dina mål som entreprenör, inspirerande videoklipp och att fira 1 år med RM Boot camp!

Hitta din önskekund och målbild
Vi börjar veckan med Sanne och Luigi på Entrepreneurial Hive där vi denna vecka ska diskutera din målbild med ditt entreprenörskap. Sätt dig ner med andra entreprenörer och få hjälp med att få fram en klarare plan för både din målbild och önskekund. Sen tar vi fram stegen för hur vi ska ta oss dit.
Denna måndagsaktivitet är kl 13-16 på drottninggatan 13 och något jag aldrig missar. Jag får alltid konkret hjälp med mitt företag och faktumet att det är gratis är bara grädde på moset. Du vill inte missa detta.

Inspirerande film och live events
På onsdag kommer TED till Göteborg. Om du inte vet vad jag pratar om är det alla de där små inspirerande filmerna dina vänner då och då visar för dig. Här finns chans att under en heldag se så många av de 15-20 talarnas inspirerande korta föreläsningar på temat Beyond Borders. Eventet händer på Lorensbergsteatern mellan kl 8-18 och anmälningen görs på TEXxGöteborgs hemsida. Eventet kostar 275 kr och 100 kr för studenter. Väl värt pengarna. Läs mer om TED här

Fira 1 år med RM Boot Camp!
En vän till mig ska nu fira 1 år med sitt företag och alla är välkomna!
Rim Mourad erbjuder genom sitt företag coaching inom motivation, träning, kost och hälsa.
RM Boot Camp erbjuder bland annat ett 6 veckors koncept, träningsupplägg på distans och företagshälsa.
Men nu handlar det om att fira att företaget fyller 1 år så kom ner på mingel, välkomstdrink och tårta till Teatergatan 19 den 12 oktober kl 17-19.30. Rim lovar även en överraskning till de 10 första som skrev upp sig på eventet!

Jag hoppas vi ses där och så hörs vi igen om en vecka!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail