Föreställ dig att du har blivit inbjuden till ett nytt affärsnätverk eller kanske redan gått som gäst några gånger. Nu är det dags att välja om du vill gå med.

Men att välja ett affärsnätverk kan vara som att välja mellan olika utbildningar. Det finns mycket information att läsa och allt låter bra, men det är inte förrän efter du har gått med som du vet om du valt rätt. Därför vill jag dela med mig av:

  1. Först, se till att du är ensam på ditt område i gruppen. Oftast tas detta hand om av nätverket, men ställ frågan i vilket fall. Ingen idé att skapa onödig konkurrens i en grupp som ska lära känna och rekommendera dig.
  2. Kom ihåg, din distinkta målgrupp måste inte finnas där. Poängen med nätverkande är inte att sälja hårt till ditt nätverk utan att snarare hitta kontakter som kan rekommendera dig till din målgrupp.

  3. Vill gruppen samma sak som du? Passar gruppen din företagsstil? Är den konkret eller för flummig? Detta känner du av snabbt genom några gästbesök.

  4. Gå som gäst minst 2 gånger för att se om nätverket passar dig och om det kan ge dig något. Men skriv inte av nätverket helt efter två gånger om det inte gett något. Nätverkande kan ta tid.

  5. Bjud en nuvarande medlem på fika och be dem berätta om nätverket. Ställ de frågor du har. Ofta kan du få en mycket klarare bild på detta sätt än att endast prata med skaparen eller läsa på hemsidan.

Kan du avvara tiden?

Kom ihåg att det viktigt att du kan sätta undan tiden som behövs som medlem i ett affärsnätverk. Många nätverk möts regelbundet och vissa har obligatorisk närvaro. De sistnämnda är inte på min favoritlista men jag kan fortfarande se deras poäng. Du får ut så mycket från ett nätverk som själv har investerat. Med det sagt, ha kul, nätverka och hitta ett eller flera affärsnätverk som fyller dina behov!

Det var allt för idag, men glöm inte att följa bloggens facebooksida för att få fler tips om nätverk och nätverkande för egenföretagare.

Ps. Vad är dina bästa tips för att välja rätt? Skriv en kommentar så blir jag glad.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation