Mitt inlägg denna vecka blir kort men fint. Jag vill helt enkelt säga tack till min nyaste kund som jag träffade när jag gick en företagskurs hos Företagsamma Hisingen.

Att hitta nya kunder när man inte letar

Under 6 veckor nu har jag gått en fortsättningskurs i företagande. Jag tänkte att det var en bra idé att fräscha upp några gamla kunskaper, men även lära mig några nya.

Men något jag inte tänkte på innan kursen startade var att jag kanske kunde hitta några nya kontakter här, och kanske även nya kunder då vi alla var företagare.

En kursuppgift som ledde till en ny kund

Hitta-nya-kunder-där-man-inte-letarUnder kursens sista tillfälle fick vi alla läxan att fundera över vårt “värdenätverk”, alltså vilka skriva ned de uppgifter som vi ville göra själva och vilka vi ville ha hjälp med.

Det var en intressant uppgift som gav en enkel struktur om vem man var i sitt företag, men också en chans att släppa annat för att bättre kunna fokusera.

Och som det som sig så var de två trevliga kvinnor med i min grupp som äger en delikatessbutik på Hönö.  Under kursen berättade att de kanske skulle vilja ha hjälp med att uppdatera sin webbutik med jämna mellanrum. Så jag frågade om de skulle vilja ta ett möte.

Och efter en tripp till Hönö, som nästan skulle kunna räknas som en sån där minisemester som jag skrev om förra veckan, så har jag nu en ny kund som jag tackar så mycket för.

Tack till kursen och tack till de två egenföretagarna från Hönö.
Så det var min historia för veckan, var brukar du hitta nya kunder?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

2 kommentarer på “Att hitta nya kunder där man inte letar

  1. På tåget var det vid ett tillfälle en person som råkade höra när jag pratade PR. Det slutade med att hon skrev en artikel om mig, vilket förhoppningsvis gav en eller annan kund. 🙂

    • Hej Marie. Vilken kul historia. Tack för att du lämnande den här kommentaren på bloggen. Jag har själv blivit intervjuad av Göteborgsposten för den här bloggen och nätverkande och tror också att det kan hjälpa mycket att ses i tidningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation