Kategoriarkiv: Återkommande Gratis Event

Nu var det väldigt länge sedan som jag gick på en Social media club-lunch. Livet har väl helt enkelt kommit i vägen. Men lunchen den 7 april kommer jag inte missa.

Denna fredagen kommer vi prata om “fake news” på Entrepreneurial Hive och hur vi kan bli bättre på källkritik.

Fake news dags för källkritik

Med Trump i Vita huset kan vi inte längre sitta och titta andra hållet när det kommer till felaktiga eller helt enkelt påhittade nyheter eller fakta som dyker upp i vår vardag.

När den “mäktigaste mannen i världen” rakt av hittar på sina egna nyheter och sprider dem som “alternative facts” är det nu viktigaste än någonsin att vi omfamnar vår inre källkritiker.

Svart på vitt betyder inte längre sanning

Till och med Facebook har nu tagit fram ett sätt att tagga nyheter som “falska”. Men oavsett deras åtgärder ligger det slutgiltiga ansvaret hos oss. Svart på vitt har inte betytt sanning på många år nu och här skulle jag kunna skriva om flera exempel från Mr Trump själv, känner direkt hur det börjar kliar i fingrarna.

Men om jag skulle skriva ned allt som den mannen rakt av har ljugit om under sin korta presidenttid, allt från den stora höjningen av vålds- och terrorbrott i Sverige eller till att säga att 3-5 miljoner av populärrösterna på Hillary i det amerikanska valet var illegala, så skulle det bli en så lång lista att vi skulle ha glömt av början innan vi kom till slutet.

Så jag säger bara så här; Om du är intresserad av att diskutera källkritik, anmäl dig till aprils Sociala media club hos kontorshotellet Entrepreneurial Hive så träffas vi där för en intressant diskussion och en trevlig lunch.

Dag: Fredag 7 april
Tid: 11.30 – 13.03
Plats: Entrepreneurial Hive, Östra larmgatan 16
Pris: 125 kr för lunch
Anmäl dig via: Smc gbg Facebook

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

afterwork i Göteborg - StartUp BarJag tycker att vi börjar som vi av innan sommaren med StartUp Bar! För den 8 september är det dags igen för afterwork i Göteborg och alla företagare är välkomna.

Vad tyckte jag om StartUp Bar?

Jag provade StartUp Bar som en av de sista sakerna jag gjorde innan sommaren, och det var en trevlig liten afterwork i Göteborg. Trevliga engagerade människor och en avslappnad stämning. Inte heller alltför stort vilket kan kännas stressande ibland tycker jag.

Det enda jag reagerade på var att lokalen som användes var lite för liten för mängden människor som dök upp. Vi var då på övervåningen på en mindre bar och i värmen så blev det lite väl kvavt i slutminuterna.

Men storlek är något som är enkelt fixat, då de denna gången har åtgärdat detta genom att lägga eventet i det mycket större Scandic Europa vid trädgårdsföreningen.

Om du vill veta mer om afterworken får du gärna läsa mitt förra inlägg om StartUp Bar som jag skrev innan sommaren.

Men här är snabbversionen.

  • Det är öppet för alla
  • Olika drycker finns att köpas på plats
  • Eventet är gratis
  • Det arrangeras av Starta och Driva företag i samarbete med Doers magasine och Nyföretagarcentrum i Göteborg.
  • Det finns drycker att köpa på plats till AW-priser

Och du anmäler dig via Starta & Drivas hemsida.

Så om du just kommit igång efter sommaren och letar efter ett event där du avslappnat kan träffa nya kontakter, ta en titt och se om StartUp Bar är något för dig!

Dag: Torsdag 8/9
Tid: Kl-17-19
Plats: Scandic Europa HAK, Nils Ericsonsgatan 21
PS: Glöm inte att anmäla dig!

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Startup Bar GöteborgEtt kort tips! Nu på onsdag är det sommaravslutning för Startup bar Göteborg. En skön AW för företagare som vill avsluta onsdagen med lite stil.

Och ärligt talat något kallt att dricka om denna värmen håller i sig. Jag menar ärligt, när jag fick ut idag har jag aldrig varit så glad att vara klädd helt i vitt. Men nu babblar jag. Var var jag? Ja just det… Startup Bar!

Vad är Startup Bar?

Ett fräckt initiativ som jag inte själv provat men hört goda saker om. En AW där alla är välkomna. Du behöver inte ens vara företagare, men om du är så kan du säkert hitta en ny intressant kontakt tillsammans med din kalla dryck.

Startup Bar Göteborg har skapats av Starta & Driva företag i samarbete med Doers Magazine (där jag i alla fall träffat en av grundare och hon var go) samt Nyföretagarcentrum Göteborg.

Afterworken har bara ett syfte; att  vi kan få träffa och skapa en trevligt stämning och ha det trevligt. Plus det är gratis att gå.

De ber dock att du ska anmäla dig via Starta & Drivas hemsida.

Så om du letar ett trevligt uppehåll i sommarvämen, titta in på Vallgatan 12 mellan kl 17-19 nu på onsdag.

Dag: Onsdag 1 juni (nu på onsdag)
Tid: 17-19
Plats: Vallgatan 12
Anmäl dig via: Starta & Drivas hemsida

Facebookevent: Startup Bar

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Startup monday - mina tankarFörra måndagen spenderade jag lite tid hos kontorshotellet E-Hive, för att testa “Startup monday”. Ett riktigt trevligt initiativ, där de varje måndag öppnar sina dörrar för alla som vill jobba där, utan kostnad. Här kommer mina tankar kring det:

Vänligt mottagen i dörren

När jag kom dit efter mitt morgonmöte blev jag vänligt mottagen av Peter Nordin, en av ägarna till hotellet. Han visade mig rätt till den stora lokalen där jag fick sitta och berättade lite för mig om konceptet och vad som fanns på plats vilket är:

  • Gratis wifi
  • Fri tillgång till kaffe och te (till och med te i lösvikt, ett extra plus för en stor tedrickare som jag)
  • El till datorn

Sedan bjöd han in mig till att äta lunch med dem senare under dagen. Samma dag som de har Startup mondays har de även “The lunchbox” som jag skrivit om tidigare. Där får alla som vill ta med sig sin lunch och äta den hos E-hive, tillsammans med andra egenföretagare. Ett trevligt sätt att skapa lite gemenskap under lunchen.

Vad är Startup monday?

Startup mondays är en plats att sätta upp din dator och jobba i några timmar. Perfekt för dig vill jobba mellan möten, men inte vill sätta dig på ett café. Detta är perfekt för mig som webbdesigner som bara behöver min dator och en fungerande internetanslutning. När jag var där var vi inte så många vid själva “sitta och jobba-delen”, men det är en av anledningarna varför jag skriver detta. Så att vi kan blir fler och E-hive fortsätter med denna riktiga bra idé.

När det blev lunch blev vi dock betydligt fler och det var trevligt att träffa många av de företagarna på hotellet.

Vad kan Startup monday bli?

Just nu är Startup mondays inte direkt ett nätverkstillfälle utan snarare en “hamn i stormen” för dig som vill jobba någonstans där du inte behöver beställa en kopp kaffe först. Du får se hur E-hive fungerar och träffa folk vid lunchen “Lunchbox” där du kan träffa olika företag varje gång.

Men om vi vill skapa ett nätverkstillfälle är det bara för dig att bjuda in dina vänner och komma själv, så blir det ett sådant. Desto fler som upptäcker att detta finns, desto mer nätverkande blir det, om ändå på en lugnare nivå. Vilket kan vara skönt på en måndag.

Vad ska jag göra för att få jobba på E-hive på måndagar?

Inget. För att jobba hos E-hive på måndagar behöver du bara gå dit. Det finns alltid någon där som släpper in dig och visar dig till salen där du kan sitta.

Tid: 9.00 – 17.00
Dag: Varje måndag
Plats: Entrepreneural Hive, Östra Larmgatan 16 (nära centralstationen)
Pris: Gratis!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Entreprenörslunch

Ett kort inlägg idag för att berätta om en “Entreprenörslunch” nu på torsdag. Förra veckan blev jag tipsad av en vän om denna lunch. Allt du betalar är din egen mat och eventet är öppet för alla.

Detta är enligt min vetskap andra gången denna lunch blir av, och enligt min vän hade hon riktigt kul sist och träffade många nya intressanta människor.

Vem anordnar Entreprenörslunch?

Denna lunch anordnar av “Det entreprenöriella Göteborg” en facebookgrupp, öppen för alla. Själva beskriver de gruppen som:

Den här gruppen är till för alla som brinner för ett mer entreprenöriellt Göteborg! Aktörer, entreprenörer, kreatörer, forskare, politiker, investerare, unga, äldre, ja alla som vill bidra och utbyta erfarenheter och idéer.

Lunchen kommer äga rum på Världskultursmuséet, kl 11.30 och är igen öppen för alla som vill gå. Så om du letar efter ett ställe att luncha, varför inte bland andra glada företagare?
Hoppas jag ser dig där, kom gärna och hälsa på dig. Jag heter Anna Lerneryd och driver själv Copy & Kod där jag skapar användarvänliga hemsidor och textmaterial till glada, engagerade företagare.

Har du frågor om lunchen, ställ dem på eventets facebooksida.

Dag: Torsdag 14/4 (Nu på torsdag)
Tid: 11.30
Plats: Världskulturmuséet, Korsvägen, Södra vägen 54, 412 54 Göteborg.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail