mitt bästa mingelHäromdagen var jag på ett riktigt bra mingel. Det fanns trevligt folk, god mat och intressant och rolig underhållning. Men under själva mingel-delen var musiken lite väl hög och jag hade svårt att höra dem jag pratade med.

Musik är ett bra sätt att skapa en bra stämning, men varför så högt när syftet med träffen är att prata med nya människor?

Dessa tankar fick jag mig att börja tänka på vad jag gillar som bäst när jag minglar, och hur mitt bästa mingel skulle se ut. Så här kommer:

5 punkter som beskriver mitt bästa mingel.

 1. Desto mindre desto bättre
  Du som följt bloggen en längre tid kan säkert fundera ut att första punkten på listan blir ett mindre event. Det är helt enkelt mer avslappnat än de större med över 100 gäster. Jag gillar det familjära med små eventsoch hur vi har mer tid för varje person som vi pratar med.
 2. Ett intressant ämne
  Ett intressant ämne är nummer två på min lista. Utan det eller ett gott syfte har jag svårt att övertyga mig själv eller andra att gå och spendera sin tid där.
 3. Ny kunskap och tid för samtal
  För mig är den bästa träffen den som kombinerar ny kunskap med mingel. Därför får träffen gärna börja med en kortare föreläsning om ett intressant ämne. Men även lämna tid för mingel före eller efter.
 4. En mysig lokal med många mjuka soffor
  När jag väl är på plats hoppas jag alltid på en trevlig och välkomnande mötesplats. Och i mitt huvud är det en mysig och fräsch lokal inredd med flera mjuka soffor i glada färger.
 5. God tillgång till te och kaka
  Ibland går jag hemifrån hungrig på morgonen. Fråga inte varför, det bara verkar bli så. Och därför får de events som bjuder mig på kaka eller fyller mitt konstanta te-behov alltid pluspoäng hos mig.

Det var mina fem förslag om hur mitt bästa mingel skulle se ut. Hur skulle ditt se ut? Har du andra tankar eller förslag? Skriv en kommentar!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

2 kommentarer på “5 idéer för mitt bästa mingel

 1. Om det ska ge mingel känsla föredrar jag att stolarna vid själva föredragandet står så man har kontakt med övriga deltagare – alltså inte den typiska kateder undervisningen.

 2. Mina tips: Glad utstrålning och en genuin nyfikenhet på andra! Likaså att visa passion för det man själv gör. Ge och ta – då får man både nya vänner och bra nätverk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation