Idag var jag och representerade mig själv som frilansande copywriter i Göteborg på Marknadsföreningen i Göteborgs frukostmöte.

Jag gick därifrån med ett positivt intryck tack vare den trevliga frukosten och de två nya kontakter jag träffade varav en tackade mig för att jag var modig nog att komma upp och hälsa.

” Längesen jag var med om att en person kommer fram och hälsar så vänligt utan att ha någon anknytning till mig”

Föreläsningen om rekrytering gav mig dock några tankar på hur vi ser på rekrytering idag, hur vi kan utnyttja det men även dess fallgropar.

Enligt föreläsaren är många som blir rekryterade idag så kallade passiva arbetssökande i meningen att de redan har ett jobb. Detta betyder att de är omgivna av folk som vet vad de gör, men viktigare än så; hur de gör det. Som jag ser det kan denna formel lätt översättas till både nätverkande eller din klass på högskolan. Om du vill bli rekommenderad till ditt drömjobb ska du alltså se till att de som står dig närmast vet hur du jobbar och hur du står ut i mängden.

Men om anställda endast rekommenderar andra anställda, hur tar man sig då in på arbetsmarknaden som nyexaminerad?

Visst kan jag förstå tanken bakom att anställa den redan erfarne säljaren du fått rekommenderad, men i motsats till det gamla ordspråket är inte “alla de bästa upptagna”. I ett senare inlägg kan vi diskutera vad du som företagare kan få fördelar med att istället anställa den nyexaminerade. Har du som läser förslag på fördelar får du gärna skriva dem i kommentarsfältet så tar jag med dem i nästa inlägg.

Att bli rekommenderad är ett bra och mindre stressfullt sätt att få en ny anställning. Så hur ska vi se till att rekommendationerna inte endast går till dem med 5 års erfarenhet inom branschen?

3 tips för att öka din chans att bli rekommenderad

  • Nätverka men gå inte sporadiskt på olika nätverksevent. Välj ett eller två affärsnätverk och verkligen lär känna folket där och se till att de känner dig och hur du jobbar. På det viset kan du få affärskontakter som kan rekommendera dig även utan ett fast jobb.
  • Leta upp din gamla kursare från högskolan/universitet. Chansen är att de jobbar inom liknande branscher till dig och vet om lediga tjänster. Här behöver du kanske inte jobba lika hårt för att de ska veta hur du jobbar då redan arbetat med dig i minst 3 år.
  • Håll dina kontakter uppdaterade. Fråga dem kanske en gång per 2 veckor om de vet några tjänster som kan passa för dig. Kom ihåg vad tv-programmet Hjärnkontoret alltid sa “Om du inget frågar, får du ingenting veta.”

Min målsättning med denna blogg har alltid varit att hjälpa nystartade företag att bygga upp hållbara nätverk. Nu känns det som om jag även vill hjälpa de arbetssökande, då nätverkande kan hjälpa även dig som söker anställning.

Du som just har läst detta, vad är ditt nätverkstips till den som söker anställning idag? Lämna dina tips i kommentarsfältet under så tar jag med dem i ett senare inlägg.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

En kommentar på “3 sätt att bli rekommenderad via nätverkande

  1. Jag skulle lägga till en sak baserad på egen erfarenhet – jag blev rekommenderad till nya kunder via en gammal lärare och via en rådgivare som jag haft kontakt med. Därför:
    Sprid information om dina sökningar och konkurrensfördelar. Låt så många som möjligt (helst alla) i din omgivning veta vad du söker. Rekommendation kan komma från en oväntad riktning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation