Denna vecka går mina nätverkstips lite i nördens tecken. Läs tre tips värdiga att släppa taget om datorn och ta surfplattan under armen och gå ut och träffa lite folk. Själv är min surfplatta med min sambo i Kanada så jag får förlita mig på min smartphone.

#Wpbar Göteborg – arbetsflöde och användarvänlighet

Vi börjar med #wpbar Göteborg där kommunikationsbyrån Rabash bjuder in alla som vill prata och lära sig mer om WordPress. Upplägget för träffen är enkel; de som vill träffas hos Rabash på Järntorget där det i baren bjuds på öl, vin och läsk samt nypoppade popcorn.
Under kvällen kan du lyssna på två föreläsningar om WordPress, denna gång är det:
  • Mikkel Breum, webbarkitekt på wpKitchen om arbetsflödet i WordPress när man använder stora mängder taxionomer och mediahanteraren.
  • Erik Bernskiöld som driver webbyrån XLD Studios om Översättning och språkhantering i WordPress; så funkar det.
Du kan läsa mer om föreläsningarna på Rabash facebookevent men personligen är jag intresserad av Erik Bernskiöld föreläsning då översättning av wordpressteman inte behöver vara svårt om man vet hur.
Dag: Torsdag 26/9
Tid: 18.00
Plats: Rabash, Norra allégatan 1

Social media club: Hur skapar man intresse för innovation inom webb?

Denna fredag är det dags för andra lunchen med Social media club. Ämnet denna månad är hur vi ska få fram fler innovativa lösningar inom webben. Månadens moderatorer är Karin Ahlin och Steve Cook som driver innovationstävlingen West Big Apps.
Under lunchen vill de dela med sig av personliga erfarenheter men även diskutera olika sätt att hålla intresse högt för nyskapande på nätet. Läs frågorna som kommer diskuteras på facebookeventet
Dag: Fredag 27/9
Tid: 12.00 – 13.00
Plats: Incontro, Mässans gata 24

GeekWalk från Norra Ullevi till Korsvägen

En GeekWalk är en perfekt anledning att ta sig ut på en promenad. Tanken är att vi som vill träffas, tar en promenad som då och då stannar till för informationsstop om byggnader och speciella platser. I promenaden ingår platser som Stampens kyrkogård, Ullevi, Gårda, Scandinavium med mera.
Promenaden avslutas sedan med en god lunch där man kan prata om det man sett. Kan vara ett perfekt sätt att avsluta veckan, speciellt för dig som ofta jobbar framför datorskärmen.
Dag: Lördag 28/9
Tid: 10.00 – 13.00
Plats: Start: Ullevi Norra (Hållplats)
Detta var söndagstipsen för veckan, men håll gärna ögonen på facebooksidan då spontana tips kan komma där under veckans gång.
Vi ses där ute!
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation